Trump’ın kızı ve damadı Washington’a taşınıyor

Seçilmiş Başkan Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner Washington’un en önemli iki sinagogunun birine yürüme mesafesinde olan yeni bir eve taşınıyorlar.

Dünya
5 Ocak 2017 Perşembe

Washingtonian yayın kuruluşunun haberine göre,  dindar Yahudi bir hayat tarzını benimseyen Trump-Kushner çiftinin evi Washington’un Kalorama bölgesinde ve Kesher Israel Sinagoguna son derece yakın. 

Haberi gazeteye veren emlak şirketi daha fazla ayrıntı; evin kiralandığı veya satın alındığı konusunda bilgi vermekten kaçınırken, müstakil, 6 odalı  ve bahçeli gayrimenkulün piyasa değerinin 5.5 milyon dolar  olduğu tahmin ediliyor.

Donald Trump,   daha evvel yaptığı birçok açıklamada kanunlar izin verdiği takdirde damadı ve kızı ile ortak çalışmak istediğini belirtmişti. 

Washington Yahudilerinden birçok ünlü siyasinin yaşadığı Kushnerlerin yeni semti Kalorama’ya yakında ABD Başkanı Barack Obama ve ailesi de taşınacak.  People dergisinin haberine göre Barack Obama’nın başkanlık sonrası taşınmayı düşündüğü ev Kushner-Trump çiftinden sadece iki blok ötede.