Trump'ın damadı 'Rusya bağlantısı' iddiasıyla sorgulanacak

ABD Kongresi, Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'i "Rusya bağlantısı" soruşturması kapsamında sorgulayacak.

Dış Haberler

ABD'de Donald Trump yönetimine dair "Rusya ile bağlantı" iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

New York Times'tan Jo Becker, Matthews Rosenberg ve Maggie Haberman'ın haberine göre ABD Kongresi İstihbarat Komitesi, Trump'ın damadı Jared Kushner'i sorgulamak istiyor.

Bu ay, damat ve danışman Kushner'in sorgulanacağı konusunda Beyaz Saray Dilekçe Ofisi'ne bilgi veren Komite, Kushner'in Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey I. Kislyak ile ayarladığı toplantılar hakkında bilgi almak istiyor.

Kushner'in Rus elçiyle toplantının yanı sıra, Rusya'nın devlet kontrolündeki kalkınma bankasının müdürüyle de bir görüşme ayarladığı iddia ediliyor.

Beyaz Saray, şimdiye kadar yalnızca Aralık ayının başında Trump Tower'da Kushner ile Kislyak'ın görüşme yaptığını doğruladı. Bu toplantıda, Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn de yer almıştı.

Ancak yetkililere göre, Kushner ay sonunda Kislyak ile bir görüşme daha talep etti. Bu görüşmeye Kushner değil, bir yardımcısı katıldı.

Kushner'in, Kislyak'ın talebi üzerine, ABD'nin yaptırım listesine aldığı Vnesheconombank müdürü Sergey N. Gorkov ile görüştüğü iddia ediliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Hope Hicks, Trump'ın geçiş dönemi ekibinin çok sayıda yabancı devlet yetkilisiyle görüştüğünü, Rus elçiyle görüşmede de "uygunsuz" bir durum olmadığını savundu.

Hicks, Kushner'in saklayacak bir şeyi olmadığını ve Kongre'ye bilgi vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Hicks'e göre Aralık ayında Kislyak ile yapılan görüşmeler, ABD'nin yeni yönetimi ile Rusya arasındaki ilişkileri geliştirmek için bir kanal oluşturup oluşturulamayacağı ve iki ülkenin Ortadoğu'da işbirliği yapıp yapamayacağı ile ilgiliydi.