• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump’ı zora sokacak bomba açıklama: Emri o verdi

Yeniakit Publisher
2019-11-20 21:54:00 -
Trump’ı zora sokacak bomba açıklama: Emri o verdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın azil soruşturması kapsamında ifadesi en çok merak edilen ABD’nin Avrupa Birliği Büyükelçisi Gordon Sondland'dan açıklama geldi. Sonland, Trump'ın , Zelenskı’den Biden’ı soruşturmasını istediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın azil sürecine yönelik devam eden soruşturmada en kritik isim süreci değiştirecek açıklamalarda bulundu. ABD’nin Avrupa Birliği Büyükelçisi Gordon Sondland, Trump'ın talimatlarıyla birlikte Ukrayna'da çalıştığını ve Trump'ın , Zelenskı’den Biden’ı soruşturmasını istediğini açıkladı.

ABD'den gelen son dakika haberine göre, Donald Trump'ın azil soruşturması kapsamında en kritik viraj olan Sondland'ın ifadeleri dünya gündemine bomba gibi düştü.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda kamuya açık oturumda ifade veren Sondland, Ukrayna’ya ilişkin talimatın Donald Trump’ın kendisinden geldiğini belirtti.

Sondland ifadesinde, Trump’ın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’den, rakibi Joe Biden’ı soruşturmasını istediği telefon görüşmesinden bir gün sonra, Trump ile görüştüğünü söyledi.

 "Trump, Ukrayna'dan Biden'i soruşturmasını istedi"

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’den, seçim kampanyası doğrultusunda rakibi Joe Biden’ı soruşturmasını istedi. Bu soruşturmayı da ABD’nin Ukrayna’ya yapmayı planladığı 400 milyon dolarlık askeri yardıma bağladığı iddia edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sondland'ın ifadesinde tutarsızlıklar" iddiası

Sondland’in azil soruşturmasıyla iş birliği yaptığı ancak geçen ay verdiği ifadenin tutarlı olmadığı iddia edildi. Sondland’in, ilk ifadesinde Ukraynalı bir yetkiliye, Joe Biden ve oğluyla ilgili soruşturma başlatılmazsa askeri yardımın yapılamayabileceğini söylediği belirtildi. Ancak ABD medyası Sondland'ın, daha sonra bu ifadeyi değiştirdiğini duyurdu.

"Beyaz Saray'daki herkes biliyordu"

Sondland, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve yönetimdeki diğer üyelerin, Trump’ın Ukrayna’ya ‘Biden soruşturması’ hakkında baskı yaptığına ilişkin bilgilendirildiğini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nostalji

ıyı yapmış. Aferın ona.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23