Trump’ı Suriye'den tamamen çekilmemesi için böyle ikna etmişler

Trump’ı Suriye'den tamamen çekilmemesi için böyle ikna etmişler

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’nin doğusundaki petrol kuyularına yakın bölgelere 200 ABD askerinin bırakılması konusunda Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham ve emekli bir orgeneral tarafından harita gösterilerek ikna edildiği ileri sürüldü.

Amerikan NBC News televizyonu, Trump’ın Suriye’den tamamen çekilmesi kararından kısmen vazgeçmesinin perde arkasını yazdı.
Trump’ın Suriye’den ülke askerlerini çekme kararının ardından Senatör Graham ile Beyaz Saray’a giden emekli orgeneral ve Fox News’te analist Jack Keane’nin, ABD Başkanına Orta Doğu petrol haritasını gösterdiği iddia edildi. İkilinin Trump’a, Suriye’deki önemli petrol yataklarının ABD ile YPG/PKK’nın kontrolünde olduğunu ve buradan tamamen çıkmanın bu yatakların İran ile Rusya’nın eline geçmesiyle sonuçlanacağını anlattığı belirtildi. Trump’ın bu sunumun ardından petrol yataklarının kontrolünü sağlaması için bölgede asker bırakmaya karar verdiği belirtildi.

TÜRKİYE İLE SAVAŞMAYIZ
Diğer yandan  ABD Savunma Bakanı Mark Esper, “Uzun süredir NATO müttefiki olan bir ülkeye karşı Kürtleri (YPG/PKK) savunmak ya da otonom bir Kürt devlet kurabilsinler diye onlara yardım etmek üzere görevlendirilmedik. Türkiye bir NATO müttefiki ve bir NATO müttefiki ile savaşa girecek değiliz. Suriye’nin kuzeydoğusunda tutuklu bulunan 11 bin civarındaki DEAŞ’lıdan sadece 100’den biraz fazlasının kaçtığı bilgisine sahibiz. ‘Toplu firar’ yok” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...