Trump’a Göre: İki Ülke Hiç Olmadığı Kadar Yakın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ABD Başkanı Donald Trump’ın Lotte New York Palace Otel’deki görüşmesi sona erdi.

22 Eylül 2017 - 10:14

Türkiye saatiyle 22.15’te başlayan görüşme 50 dakika sürdü.

Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

‘Aramızdaki kişisel ilişkinin de etkisi var’

Görüşme öncesi basın mensuplarının karşısına geçen iki liderden ilk sözü Trump aldı: “Dostum Erdoğan’ı görmek büyük bir onur. Dünyanın çok zor bir bölgesinde güçlü bir yönetim sergiliyor ve ABD’yle de büyük bir işbirliği içerisinde. Çok iyi bir dostluğumuz var ve iki ülkenin hiç olmadığı kadar yakın olduğunu düşünüyorum. Aramızdaki kişisel ilişkinin de etkisi var sanırım.”

Trump’tan “Değerli dostum” diye bahseden Erdoğan ise şöyle konuştu: “İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler, dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız. Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum.” 

‘İyi geçti’

Erdoğan görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, görüşmenin ‘iyi geçtiğini’ söyledi.

Kuzey Irak ve Suriye’nin çatı gündemi oluşturduğu tahmin edilen görüşmede, Fethullah Gülen’in iadesi ve Rusya’dan alınması planlanan S-400 füzeleri de gündeme geldi.

Bu haber 660 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Menderes Semaları Rengarenk Oldu
Menderes Semaları Rengarenk Oldu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()