Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ara seçimlerde yeniden aday olan Texas Senatörü Ted Cruz'un kampanyasına destek vermek için bu eyalete giden ABD Başkanı Donald Trump, hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada Kaşıkçı olayı ile ilgili kısa süre içerisinde daha fazla bilgi edineceklerini söyledi.

Trump yaptığı açıklamada, "Neler olduğunu kısa süre içinde öğreneceğim. Çünkü şu an Türkiye'de ve Suudi Arabistan'da çok yetenekli ekipler var. Çok yakın zamanda öğreneceğiz. Bu işleri çok iyi çözen, inanılmaz yetenekli insanlarımız var. Bu gece ya da yarın geri dönüyorlar ve kısa süre içinde neler olduğunu öğreneceğim. Şu ana kadar duyduklarım beni tatmin etmedi" ifadelerini kullandı.

DHA'nın haberine göre Suudi Arabistan ile ABD arasındaki ticari anlaşmaları da yeniden gündeme getiren Trump, 110 milyar doları askeri malzeme olmak üzere 450 milyar dolarlık anlaşmadan vazgeçmeyi düşünmediğini de belirtti.

Trump, Riyad yönetiminin soruşturma için bir aylık süre istediğini belirterek, "Bu çok uzun bir süre, buna gerek yok." dedi.

ABD Başkanı Trump, Teksas eyaletinin Houston kentine gitmek üzere Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Daha önce Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamayı "güvenilir" bulduğunu belirten Trump, bu defaki açıklamadan tatmin olmadığını belirtti.

Trump, Suudi Arabistan'ın soruşturma için bir aylık süre istediğini belirterek, "Bu çok uzun bir süre, buna gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.

Soruşturma için Türkiye'de üst düzey ABD'li yetkililer olduğunu ifade eden Trump, "Bu gece ya da yarın sabah bu üst düzey yetkililer dönecek ama hem Türkiye'de hem de Suudi Arabistan'da yetkililerimiz var." diye konuştu.

haberturk.com