Görüş Bildir
Haberler
Trump Satın Almak İstediği Grönland'a Twitter'dan Mesaj Gönderdi: 'Söz Veriyorum Bunu Yapmayacağım'

Trump Satın Almak İstediği Grönland'a Twitter'dan Mesaj Gönderdi: 'Söz Veriyorum Bunu Yapmayacağım'

Batuhan
20.08.2019 - 12:43

ABD Başkanı Donald Trump, satın almak istediği, Danimarka'ya bağlı özerk bölge Grönland'la ilgili Twitter mesajında adanın ortasına bir 'Trump Tower' fotoğrafı kondurarak 'Söz veriyorum bunu Grönland'a yapmayacağım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Trump, Pazar günü New Jersey'de yaptığı açıklamada, 2 milyon 160 bin kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük adası olan (Avustralya'dan sonra) yüzde 81'i buzullarla kaplı Grönland'ı satın almak istediğini doğrulamış ve 'Böyle bir konsept gelişti… Stratejik olarak çok ilginç. Gündemin birinci maddesi değil, size onu söyleyebilirim. Bir tür gayrimenkul anlaşması' demişti.

Trump'tan gökdelenli paylaşım

Sahibi olduğu Trump Towers gökdelenlerinden birini Grönland’ın renkli sahil evlerinin ortasına dikilmiş gösteren photoshoplu bir kare paylaşan Trump, “Bunu Grönland’a yapmayacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Oğlundan da aynı paylaşım geldi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump’ın oğlu Eric de sosyal medya hesabından aynı kareyi paylaşarak “10 yıl sonra Grönland” notunu düşmüştü. Eric Trump, “Sizi bilmem ama ben Grönland’ı satın alma fikrini sevdim” diye yazmıştı.

Kopenhag ziyaretinde gündeme gelecek

Kopenhag ziyaretinde gündeme gelecek

Donald Trump'ın gelecek ay Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ı ziyaret etmesi ve Danimarka ile Grönland başbakanlarıyla yapacağı görüşmeler sırasında, Kuzey Kutup Bölgesi'nin statüsünü de gündeme getirmesi bekleniyor.

"Satılık değiliz"

"Satılık değiliz"

Grönland Dışişleri Bakanı Anne Lone Bagger Trump'ın adayı satın alma projesi için 'Yatırıma, iş yapılmasına hazırız ama satılık değiliz' demişti. Eski ABD Başkanlarından Harry Truman, 1946'da Grönland'ı 100 milyon dolara satın almak istemiş, Danimarka bu teklifi reddetmişti.

"Trump siyasi bir miras bırakmak isteyebilir"

"Trump siyasi bir miras bırakmak isteyebilir"

Donald Trump'ın Grönland'ı satın alma fikrini, ilkbaharda bir yemekte konuklardan birinin Danimarka'nın özerk statüdeki adaya her yıl aktardığı 500 milyon dolarlık kaynağı bulmakta zorlandığını söylemesinden sonra gündeme getirdiği belirtiliyor.

Trump'ın, Beyaz Saray'daki danışmanlarına konuyu araştırmaları yönünde talimat verdiği ortaya çıkmıştı. ABD Başkanı'nı sadece 55 bin kişinin yaşadığı adanın doğal kaynakları ve jeopolitik öneminin cezbettiği bildiriliyor. Trump'ın ayrıca 1867'de Rusya'dan Alaska'nın 7,2 milyon dolara satın alınması gibi bir siyasi miras bırakmak isteyebileceği söyleniyor.

Amerikan ordusunun adanın kuzeybatısında bir üssü var

Amerikan ordusunun adanın kuzeybatısında bir üssü var

Grönland, ABD için askeri açıdan stratejik bir konumda yer alıyor. Amerikan ordusunun adanın kuzeybatısında bir üssü var. ABD, Thule Hava Üssü'nü Kuzey Amerika'ya yönelik balistik füze tehdidine karşı kullanıyor.

Danimarka 18'inci yüzyılın başlarından beri egemenlik kurduğu Grönland'ı 1953'te resmen topraklarına katmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
104
36
12
11
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Bir akıllı sensin, uzun vadede küresel ısınmaya bağlı buzulların erimesi, tarıma elverişli alanların açılması, yeraltı kaynakları, avrupa ve amerika arasında... Devamını Gör

alp

dünya adamın oyun alanı gibi sadece eğleniyor

Araplarda bir zamanlar futbol menajerlik oynuyordu kulüplerle . Buda simcity e sarmış demek ki şaşırmamak lazım ..

feyk

kuresel isinmayi red eden zihniyetin kuresel isinmayla aciga cikacak yeralti ve yerustu kaynaklara cokme cabasi. cehaletden beslenen bu tip politikacilarin h... Devamını Gör