Trump, 45. Başkanlık için yemin etti

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte görevi devralmak üzere Beyaz Saray'a geldi. Trump çiftini ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama karşıladı. Halef - selef başkanlar eşleriyle birlikte Trump'ın yemin töreninden önce kahve içti.

Beyaz Saray'dan veda mesajı

Beyaz Saray resmi Twitter hesabından "Evet yapabiliriz, evet yaptık. Son sekiz yılın bir parçası olan herkese teşekkürler" mesajı paylaşıldı.

Resmen ABD Başkanı

Donald Trump, başkanlık yeminini ederek kendisini 45. Başkan olarak ilan etti. Yemin töreni ardından Trump bir konuşma gerçekleştirdi.

Trump'ın yemin törenindeki konuşması şöyle:

Donald Trump'ın yemin töreni sonrasındaki konuşmasından satır başları

- Bu törenin anlamı büyük bugün yalnızca yönetim transferi yapmıyoruz. Biz yalnızca yönetim transferi yapmıyoruz. Yönetimi siz halka veriyoruz. Uzun süredir, halk bunu bedelini ödedi.
- Washington yüceldi, halk değil. Fabrikalar kapandı, kurulu düzen kendini korudu ama vatandaşlarımız değil Onların zaferleri sizin zaferleri sizin zaferleriniz olmadı. Bunların tamamı değişecek. Bu değişim bugün ve şu anda başlıyor.
- Burada olanlar ve bizi izleyenler bu sizin gününüz. Amerika Birleşik Devletleri sizin ülkeniz.
- En önemlisi hangi partinin yönetimi elde ettiği değili halkın yönetimde söz sahibi olup olmadığı. 20 ocak 2017 halkın iktidarının başladığı gün olarak hatırlanacak.
- Herkes sizi izliyor. Milyonlarca insan burada dünyanın görmediği şekilde biraradasınız.

- Radikal İslam'ı yok edeceğiz.

- Güç Beyaz Saray'dan halka geçiyor.

Trump'ın yemin metni şöyle:

"ABD’nin başkanlık makamını sadakatle yürüteceğime ve elimden gelenin en iyisini yaparak ABD Anayasası’nı muhafaza edeceğime, koruyacağıma ve savunacağıma yemin ederim.”

Ku Klux Klan'ın eski liderinden tebrik

Ku Klux Klan'ın eski lideriDavid Kuke, Twitter'dan yayımladığı mesajla başkanlık yeminini eden Donald Trump'ı tebrik etti. Kuke mesajında, "Biz yaptık! ABD'nin Başkanı Donald J. Trump'ı tebrik ediyorum!"