Trump: Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor, sonuçları ağır olacak

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında, "Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor, bunun sonuçları ağır olacak" dedi.

Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor. Bu çok kötü bir durum. Soruşturmanın sonuçlarını bekliyorum. Bundan eğer Suudi Kraliyeti sorumluysa sonuçları ağır olacak."

trump-kasikci-kesinlikle-olmuse-benziyor-sonuclari-agir-olacak-522244-1.

PENCE: TRUMP KARARINI VERECEK

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de Colorado eyaletinde katıldığı bir toplantıda, gazetecilerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı hakkında hakkındaki sorularını cevapladı.

Pence, şunları kaydetti:

"Dünya bu konuda ne olduğuna dair bir cevap bekliyor. Olayda sorumluluğu olanlar hesap vermeli. Emin olabilirsiniz ki olaya dair bilgileri bir araya getireceğiz ve Başkan Donald Trump kararını verecek. Eğer bir gazeteci böylesine bir şiddet sonrasında hayatını kaybediyorsa bu özgür ve bağımsız basın adına önemli bir tehdittir. Bunun bir bedeli olacaktır."

İki gün önceki açıklamasında da Pence, "Dünyanın gerçeği bilmesi önemli. Eğer Kaşıkçı gerçekten öldürülmüşse bunun sorumlusunun kimler olduğunu bilmeli ve onları sorumlu tutmalıyız" değerlendirmesini yapmıştı.