Trump Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü düşünüyor: Yaptırımlar sert olacak

Trump Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü düşünüyor: Yaptırımlar sert olacak
© 
By EuronewsReuters
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Trump Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü düşünüyor: Yaptırımlar sert olacak

REKLAM

ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı'nın kesinlikle ölmüş gibi gözüktüğünü söyledi.

Andrews Hava Üssü'nde gazetecilerin "Kaşıkçı öldü mü?" şeklindeki sorusu üzerine Trump, "Bana kesinlikle gözüken bu şekilde. Bu çok üzücü." ifadesini kulandı. Donald Trump, gazetecinin öldürülmesinin sonuçlarının ağır olacağını söyledi.

Gazetecilerin, "Suudi Arabistan yetkililerinin bu cinayetlerle bağlantıları olduğu kesinleşirse bunun sonuçları nasıl olur?" şeklindeki sorusu üzerine Trump, Bunun yanıtının çok sert olması gerekir. Bu çok kötü bir durum. Bakalım ne olacak göreceğiz." dedi.

Üç farklı soruşturmanın detaylarını beklediğini belirten Trump, bunların sonucuna göre Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili gerçeklerin su yüzüne çıkacağını ifade etti.

Trump, New York Times gazetesine verdiği demeçte ise Kaşıkçı'nın öldürülmesine kimin emir verdiği konusunda bir sonuca varmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Uluslararası insan hakları kuruluşlarından Türkiye'ye çağrı

Bu arada Uluslararası insan hakları dernekleri, Türkiye'ye, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuyla ilgili Birleşmiş Milletler'in soruşturma başlatmasını istemesi için çağrıda bulundu.

Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzlememe Örgütü, Gazetecileri Koruma Komitesi tarafından yapılan ortak açılmada, kayıp gazetecinin durumunun açıklığa kavuşması için BM'nin müdahale etmesi istendi.

Gazetecileri Koruma Komitesi Genel Müdürü Robert Mahoney, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Cemal Kaşıkçı'nın durumunun örtbas edilmemesinin tek yolunun, BM'nin bağımsız, şeffaf ve uluslararası bir soruşturma gerçekleştirmesi olduğunu düşünüyoruz. Biz ayrıca Türkiye'nin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile temasa geçip bu tür bir soruşturma başlatılmasını teşvik etmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Mahoney, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Arabistan yetkililerinden daha fazla bilgi almak için sesini güçlü bir şekilde çıkartmasını beklediklerini ifade etti ve ABD yönetiminden gelecek bu tür güçlü mesajların önemli olacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Putin: İran'ın Suriye'den çıkartılması bizim işimiz değil

2 günde 1 intihar: Fransız çiftçilerin 40 yıllık sorunu

VİDEO | Fransa'da radikal sol parti lideri Melenchon mali polis tarafından sorgulandı

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

MİT mensuplarıyla görüşen Suudi Başsavcı ülkesine geri dönüyor

70 yıl 'demir akciğerde' yaşayan Paul Alexander hayatını kaybetti

Hollywood yıldızı Adan Cantor 42 yaşında hayatını kaybetti