Trump Art Gallery’de ‘Göç’

Trump Art Gallery, ülkeler arası göçün yanı sıra ruhsal göçü de yansıtan ‘GÖÇ’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
31 Temmuz 2019 Çarşamba

28 sanatçının, insanın göç etme kaygısı ve güdüsü üzerinden birbirinden çarpıcı eserler ortaya koyduğu sergi, 3 Ağustos’ta sanatseverlerle buluşacak. İnsanlık tarihi kadar eski, ilk çağlardan günümüze, her dönemde karşılaşılan bu önemli toplumsal harekete konu olan bu sergi, 31 Ağustos’ta sona erecek, çeşitli nedenlerle ülkelerinden koparılmak zorunda kalan, aile bireylerini kaybetmiş, özellikle kadınların ve çocukların yaşadığı dramların anlatıldığı sergide ayrıca umudu simgeleyen eserler de yer alıyor.

SALT BEYOĞLU’NDA İKİ SERGİ 

Uygun Adım Marş!

Maria Andersson ve Nancy Atakan’ın, 20. yüzyıl başında İsveç jimnastiğinin modernleşme sürecindeki Türkiye’nin beden eğitimi sistemine nasıl temel oluşturduğunu inceledikleri ‘Uygun Adım Marş!’ sergisi, 31 Ağustos’a kadar devam ediyor. Yedi yıldır ortak bir araştırma yürüten sanatçılar, Türkiye’nin model aldığı kültürfizik anlayışı ve uyarladığı folklorik ögelere bakıyor; ülkede beden eğitiminin öncüsü Selim Sırrı Tarcan ile izinden giden kızlarının hikâyesi etrafında çok yönlü görsel anlatımlar geliştiriyor. SALT’tan Farah Aksoy’un programladığı ‘Uygun Adım Marş!‘ta, Andersson ve Atakan’ın 2018’de Göteborg’da gerçekleştirdiği sergiden seçili işlerin yanı sıra, yeni ürettikleri video ve kumaş işleri sunuluyor.

 

‘Aslına Sadık Kalınmıştır’

Tansa Mermerci Ekşioğlu Koleksiyonu ve Ayşe Umur Koleksiyonu’ndan seçili on beş eseri bir araya getiren ‘Aslına Sadık Kalınmıştır’, zamanla değişen bireyler ile şeklinden işlevine dönüşen nesnelerin iç içe geçen ‘hayat hikâyesi’ne bakıyor. Özel koleksiyondaki eserlerin kamusal mekâna dönüşünün süreçlerine işaret eden sergi, bu ortamda sanat üretimi ve izleyici etkileşiminin ortaya çıkardığı yeni anlamlara göndermede bulunuyor. Sergi, 18 Ağustos’a kadar devam edecek.

Takdim Edilmiş Zafer

Heykeltıraş ve seramik sanatçısı Enes Kılıç’ın ‘Takdim Edilmiş Zafer’ başlıklı kişisel sergisi Nişantaşı Galeri İşlik’te açıldı. İnsanın doğaya karşı açtığı savaşı anlatan ve seramikle camı birleştirdiği eserlerinden oluşan sergi  3 Ağustos’a kadar izlenebilir.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün