|

'Trump 16 Nisan'ı bekledi'

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik... Mehmet Acet köşesinde 'Beyaz Saray 16 Nisan'ı mı bekledi?' sorusuna yanıt aradı. Aydın Ünal, Yusuf Kaplan, Erdal Tanas Karagöl ve Fatma Barbarosoğlu da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
09:03 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:16 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Yusuf Kaplan, Fatma Barbarosoğlu, Aydın Ünal, Erdal Tanas Karagöl ve Mehmet Acet.
Yusuf Kaplan, Fatma Barbarosoğlu, Aydın Ünal, Erdal Tanas Karagöl ve Mehmet Acet.

Mehmet Acet, Aydın Ünal, Yusuf Kaplan, Erdal Tanas Karagöl ve Fatma Barbarosoğlu'nun yazılarının en dikkati çeken bölümleri:

Trump'ın 'Erdoğan' tavrının 3 nedeni

16 Nisan halk oylaması yapıldıktan sonra ertesi gün Ankara'ya döndüğümde, başkentte karar verici mekanizmaların içerisinde sandalye sahibi üst düzey askeri bir yetkiliden şöyle bir mesaj ulaştı:“Göreceksiniz, ABD, bundan sonra Irak ve Suriye'de Türkiye ile daha yakın bir işbirliği içinde olacaktır. Sıkıştırma politikasından vazgeçip, işbirliğine yönelecekler.”ABD Başkanı Trump'ın, “Birlikte yapacağımız çok iş var” cümlesini de içeriğinde barındıran tebrik telefonu, bu mesajın bana ulaşmasından sonra gerçekleşti.Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı araması, konuşurken bu tür iddialı bir cümle kullanması altı çizilecek birşey.Erdoğan'ın, Trump'ın iş başına gelişini sempatiyle karşıladığını, seçimler bittikten sonra da birkaç kez yüz yüze görüşmek isteğini kamuoyuna açıkladığını biliyoruz.

AK Parti bir şirket değil

AK Parti'ye bir “şirket” nazarıyla bakanlar olabilir; partiye, “kar getiren kuruluş”, “ikbal kapısı” mantığıyla yaklaşanlar da olabilir.Böyle büyük bir siyasi harekete, hele hele iktidardaki bir partiye kimilerinin bu nazarla bakması da gayet tabiidir.Büyük bir gemiye benzetirseniz AK Parti'yi, dümeninde kaptanı vardır, mürettebatı vardır, yolcuları vardır; bir de, piresinden faresine, kaçak yolcusundan seyyar satıcısına kadar gemiye “tutunanlar” vardır. Kaptan, mürettebat ve yolcular, belli bir rota içinde menzile doğru yol alırken, menzile ulaşmanın mücadelesini verirken, kimileri de yolculuk esnasında bir şeyler koparmanın, daha çok kazanmanın mücadelesini verirler. Kaptanın, mürettebatın ve yolcuların, açık denizlerde gemilerinden başka tutunacak dalları, takdir-i İlahi'den öte sığınakları yoktur; diğerleri ise, boyunlarında can simitleri, filikaların başında, en küçük sarsıntıda gemiyi terk etmek için fırsat kollayanlardır.

Namazda özetlenmişti

İki hâdise de, olağanüstüydü, beşerüstüydü; zamanlar ve mekânlarüstüydü. Mülk âleminden melekût âlemine yapılan yolculuklardı.İnsanı, beşerî putlardan ve dünyevî kirlerden arındırarak, insanlığa insanlığını hatırlatacak, bütün varlığa ve insanlığa İslâm'ın rahmet kanatlarını gerecek yeniden doğuş ve yenilenerek doğruluş yolculuğuydu Efendimiz'in bu iki beşerüstü, zamanlar ve mekânlarüstü yolculuğu.Bu iki yolculuğun bize öğrettiği ve hediye ettiği şey, Yol ve Yolculuk hakikatleriydi: Yol'un adı: Hakikat'ti. Yolculuğun adı, Hakikat Yolculuğu. Meyvesi ise Yükseliş'ti.

Türkiye'nin zaman kaybetme lüksü yok

Ekonomide yeni bir başarı hikayesi için bir çok neden var.Şöyle ki;Türkiye'nin ekonomide küresel güç olabilmesi, şu anda gerçekleştirdiği büyüme oranlarından daha büyük büyüme oranlarına ulaşabilmesi, yeni bir büyüme ve kalkınma modeli gerektirdiği için,Ülkede var olan genç nüfusu avantaja dönüştürmek, bu kesimin ekonomiye katkısını artırmak ve bu katkıyı sürekli hale getirmek için,Ülkede işsizliğin azaltılması ve özellikle de artma eğiliminde olan genç işsizlik oranının düşürülmesi için...

Çocukların kamera ile imtihanı

1-Aile düzeninden aile dizaynına geçildiği bir dönemdeyiz. Ne ki ailenin geçirdiği değişim gündemimize hiç uğramıyor.Aşağıda 2010 yılında yazdığım bir metni dikkatinize sunacağım. Neden mi? Nedenini bilahare açıklayacağım. Önce metne buyurun:II-Lütfen doktor bey. Ben çocuğumdan ayrılmak istemiyorum. Hep benimle kalsın istiyor um. Ne gerekiyorsa yapalım lütfen. Evet bütün araştırmalar tetkikler. Ne gerekiyorsa... Hiçbir masraftan kaçınmayalım...

 

#​Mehmet Acet
#Aydın Ünal
#Yusuf Kaplan
#Erdal Tanas Karagöl
#Fatma Barbarosoğlu
7 yıl önce