son haberler

Triatlon Başladı, Sprint Tamam

Yayınlanma Tarihi: 20 Ağustos 2017 okunma

Triatlon Başladı, Sprint Tamam
Gündem
0

Ünye Yunus Emre Triatlonu’nun ilk bölümü tamamlandı. Zorlu mücadelede birinciliği göğüsleyen isim Emirhan Altıntaş oldu.

Ünye Belediyesi tarafından organize edilen Ünye 1. Yunus Emre Triatlonu sabah saat:09.00’da başladı. Sporcular hazırlıklarını tamamlayarak yarışa başladı. Ünye Cumhuriyet Meydanı’na kurulan başlangıç ve bitiş çizgisinden başlayan yarışta ilk olarak yüzme yarışı yapıldı. Sporcular Ünye İskelesi açıklarında kıyasıya mücadele etti. Sporculara verilen çiplerle başlangıç ve bitiş süreleri tespit edilirken 1 tur yapılan yüzmeden sonra sporcular bisikletleriyle yine meydandan Otogar Mevkii’ne pedal çevirdi. Bisiklet parkurunu da tamamlayan sporcular son olarak Yüzüncü Yıl Mevkii’ne koştu.

Bisiklet parkurunda bir sporcu bisikletten düşerken hafif sakatlık yaşadı. Kısa sürede toparlanan sporcu yeniden yarışa döndü.

Ünye Yunus Emre Triatlonu’nun Sprint Bölümünde 1. Emirhan Altıntaş, 2. Bertuğ Polatcı, 3. Baran Aktan oldu. İlk etap en erken 1 saat 3 Dakikada tamamlandı.

“Önümüzdeki Yıl Daha Kapsamlı Olacak”

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Temel Çelik, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun süreden sonra Karadeniz’de ve Ünye’de olmaktan mutluyuz. Ünye’nin yerel yönetimi bu spora büyük önem verdi. Ben Belediye Başkanımızı kutluyorum. Bu bir başlangıç oldu ama seneye daha kapsamlı bir program düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl sporcuların aileleriyle birlikte 3000-4000 kişiyi bulacağımızı düşünüyorum. Ünye’de parkur uygun ve vatandaşların ilgisiyle karşılaştık. Bu spor güç, kuvvet ve irade isteyen  bir spor olduğu için zor bir spor dalı. Bizim federasyonumuza bağlı şuan da 4500 sporcumuz var. Bunların bazıları 52 kulübümüzün bünyesinde faaliyet gösterirken bazıları da bireysel olarak bulunuyor. Federasyon olarak hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları’dır” dedi.

Sprint yarışında sporcular 750 metre yüzdüler, 20 Km bisiklete bindiler ve 5 Km koştular.

Sprintin ardından olimpik yarışta ise mesafeler ikiye katlanıyor. Sporcular bireysel ya da takım halinde yarışıyorlar.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.