'Fenerbahçe, Luiz Gustavo'yu alarak 12'den vurdu'

Saha içinde ve dışında takımı toparlayan Gustavo'ya arkadaşları, "General" diye sesleniyor. Yetenekleri dışında kişilik özellikleri ve aidiyet duygusu teknik ekibin işini kolaylaştırıyor.

Haber; Takvim
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
'Fenerbahçe, Luiz Gustavo'yu alarak 12'den vurdu'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
11 Aralık 2019 09:06
Fenerbahçe'nin flaş transferi Luiz Gustavo lider özelliğiyle takımın gizli kaptanı. Tecrübeli futbolcu hem saha içinde hem de saha dışında takımı toparlayan isimlerden. Lakabı 'General' olan Brezilyalı oyuncu takım arkadaşlarıyla oldukça iyi bir iletişime sahip ve takım içerisinde toparlayıcı rol oynuyor, takım arkadaşlarına ve genç oyunculara tecrübelerini aktarıyor.

GUSTAVO: ÖNCE SAVUNURUM!

Takıma bu şekilde aidiyet hissetmesi ve sorumluluk alması teknik heyeti de memnun ediyor. Gustavo ön libero oynamasına rağmen maç içinde zaman zaman stopere de geçiyor. Gustavo, "Gol atmayı seviyorum ama yerimi de biliyorum. Önce savunurum" diyor.

GUSTAVO TAM BİR TOP HIRSIZI

Fenerbahçe'nin Brezilyalı ön liberosu Gustavo takımın en fazla top çalan oyuncusu. Brezilyalı oyuncu ligde 47 kez top çalma istatistiğine sahip. Brezilyalı oyuncu kariyeri boyunca bu alan çok başarılı oldu.

FENERBAHÇE'DE HERKES GOL ATIYOR

28 gol 12 farklı isimden geldi. Isla ve Hasan Ali henüz siftah yapamadı. Fenerbahçe'de genellikle ilk 11'de forma giyen oyunculardan sadece 2 isim gol atamadı. Sarı lacivertli takım ligde 28 gol atarken, bu goller 12 farklı isimden geldi. Gol atamayan isimler ise Isla ile Hasan Ali Kaldırım.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam