TRAKYAKA’dan işverenlere “Kayıtlı İstihdam Teşviki” paneli

Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli Ticaret Odası kayıtlı üyelerine “Kayıtlı istihdam Teşviki 2 Hibe Programı” kapsamında panel düzenledi. Kırklareli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin başta olmak üzere, Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Cem Kılıç ve işverenler katılım gösterdi. Kayıt dışı istihdam ve haksız kazanç sağlama başlığı altığı verilen konferansta açılış konuşmasını gerçekleştiren TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin; 

“Kendi yaptığımız projelerin yanında bazen Avrupa Birliği projelerinden bazen diğer bakanlıkların imkanlarıyla Trakya’nın kalkınması için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Buda bunlardan bir tanesi Ülkemizde malum olduğu üzere olan bir istihdam seferberliği var.
Aslında tam denk geldi bu anlamda ve üst üste açıklanan bir sürü teşvikler var. Bu hem iş anlamamın da hem işçi anlamında hem İslam anlamında hem vergiler anlamında ciddi hükümetimizin ve devletimizi teşvikler var. Salı günleri televizyonda hocamızı izliyoruz ama bide burada gelip canlı olarak beraberce bir şekilde sizlerle beraber anlatması ve sizlerin yararlanmasını ve böylece kendimizi geliştirme hemde Kırklareli’mizi geliştirme ve büyüme ve böylece Türkiye’nin ekonomisini geliştirmeye yardımcı olacaktır.
Bu vesile ile bu kadar iş yapılırken teşvikler açıklanırken biz Türkiye de mutlaka ve bunlara örnek olcak bölgelerimiz var. Bizleri dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Toplantılara hep katılırsanız fadalı olacağına inanıyorum.
Tekirdağ da, Çorlu’da ve şimdi Edirne’den bitirdik. Buraya geldik böylece tüm Trakya’yı dolaşmış olacağız. İsteğimiz ve arzumuz tüm Trakya iş adamlarının ve tüm kobilerin bu teşviklerden mutlaka ve mutlaka yaralanması noktasında talebiz var çünkü bunların hepsi yarın öbür gün istihdam olarak, bir eve aşk ve iş olarak geri dönecek” dedi.
Konuşmasının ardından Türkiye’yi gezerek konu başlıkları halinde işverenlere toplantılar düzenleyen Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cem Kılıç ise; “Evet Trakya’yı geziyoruz kalkınma ajansınla. Trakya kalkınma ajansı güzel bir proje yapmış. Bu proje kapsamında kayıt dışılığı ele alıyoruz. Kayıt dışılık çok önemli bir konu. Sürekli söylendiği gibi kayıt dışılık ekonominin vebasıdır. Bizde bu gün sizlerle kayıt dışılık nedir, neden olur onu tartışacağız. Tabi bunla kalmayacağız.
Kayıt dışılığın çaresi nedir bunu genelde ele alacağız. Bu son dönemde giren istihdam teşvikleri nelerdir bunlara da bakacağız. Ardından sizin sorularınızı cevaplayıp programı kapatacağız. Şimdi değerli konuklar programa başlamadan önce bir takım şeyler hazırlayım dedi. Demek istihdamı konuşuyoruz. Şimdi istihdam konuşacağız da istihdam genel durumu ne, işsizlik genel durumu ne son dönemde hepimiz okuyoruz yazılan çizilenler şunu gösteriyor. Devletin resmi organları diyor ki “işsizlik yükseliyor.” En son aralık ayı rakamlarında baktım. Türkiye genelinde işsizlik oranı %12,3’tür. Geçen seneye göre yaklaşık 1.000.000 artış var. Oldukça büyük bir artış bu. Ama bu sadece bizde mi böyle.
Bizde de böyle dışarıda da böyle. Yani gelişmiş Ülkelerde de istihdam artık önemli sorunlardan biri. Ayrıca işsizlik önemli sorunlardan biri.
Mesela 2017 rakamlarına bakıyorum işsizlik tüm dünyada artış göstermiş. Niye işsizlik artış gösteriyor diye soracak olursanız. Bunun temel sebebi ekonomi. Yani yeterli artışı üretmezseniz işsizlikle karşı karşıya kalırsınız.
İstihdamınızı yeterince artıramazınız” şeklinde konuştu. Düzenlenen toplantı soru-cevap kısmının ardından son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol