Hava Durumu

Trafikten men edildiler…

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda toplu taşıma ve ticari araçlarda maske takılmaması yasaklanmış, karara uyulmaması halinde araçların trafikten 7 gün süreyle men edileceği duyurulmuştu. Trafik Şube ekipleri tarafından yapılan denetimlerde araçta yolcu varken maske takmadığı tespit edilen üç ticari araç trafikten men edildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Trafikten men edildiler…

 

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda toplu taşıma ve ticari araçlarda maske takılmaması yasaklanmış, karara uyulmaması halinde  araçların trafikten 7 gün süreyle men edileceği duyurulmuştu. Trafik Şube ekipleri tarafından yapılan denetimlerde araçta yolcu varken  maske takmadığı  tespit edilen üç ticari araç trafikten men edildi.

İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan karar ile kent genelinde hizmet veren toplu taşıma ve ticari taksilerde, maskesiz yolcu alınması ve sürücülerin maskesiz araç kullanması yasaklanmıştı. Alınan karar ile daha önce para cezası uygulanırken, geçtiğimiz hafta alınan karar ile trafikten men cezası getirilmişti. Söz konusu kararın ardından  Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

ÜÇ ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Karar doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında maskesiz yolcu aldığı tespit edilen  üç  ticari araç trafikten men edildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Ticari taksi sürücüsüne İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararına ( 2020/61 sayılı karar) istinaden araçta yolcu varken maske takmamaktan işlem yapılmış araçlar 7 gün men edildi” denildi.

4 BİN ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Çalışmalarda ayrıca, 4 bin 79 aracın kontrol edildiği, 697 araç, sürücü ve yolcu hakkında işlem yapıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz görevlileri tarafından 30 Haziran 2020 günü il merkezi ve şehirlerarası karayollarında yapılan trafik kontrollerinde; 4079 araç ve yaya kontrol edilmiş olup, trafik güvenliği ve diğer vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşüren; 6 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 1 sürücüye uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullanmaktan, 3 sürücüye abartı egzozlu araç kullanmaktan, 25 araç sürücüsüne ve plakasına kırmızı ışık ihlalinden, 289 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 129 aracın tescil plakasına hatalı park etmekten, 6 sürücüye sürekli korna çalıp çevreyi rahatsız etmekten, 25 motosiklet sürücüsüne çeşitli maddelerden, 33 sürücüye ve araç plakasına seyir halinde cep telefonu kullanmaktan, 4 sürücüye dış ışık donanımı bozuk veya aykırı araç kullanmaktan, 22 araç sürücüsüne ve plakasına trafik işaret levhalarına uymamaktan, 33 araç sürücüsüne ve plakasına araçlarını ters istikamette sürmekten, 118 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten, 3 Genel toplamda 697 sürücü, yolcu ve araç plakasına işlem yapılmış, 84 araç trafikten men edilmiş, 7 sürücü belgesine el konulmuştur” denildi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.