AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 5 Milyon Euro hibeli Sinop Cezaevi restorasyon projesi ile ilgili olarak, Avrupa Birliği Delegasyonu, alan yönetimi ve kültür turizm bakanlığı görevlilerinin katılımıyla 21 Ekim Pazartesi günü kamuoyuna açık bir bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini ve bu toplantının neticesinde Aralık ayı itibariyle cezaevi restorasyon çalışmalarının başlayacağını belirtti.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yıllardır çözüm bekleyen Sinop tarihi cezaevi restorasyon projesinde gelinen son durum hakkında bilgi verdi.

Bakanlık düzeyinde yapılan girişimler ve uzun soluklu görüşmeler neticesinde, Sinop tarihi cezaevi restorasyon projesinin neticelendiğini belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 5 milyon Euro hibeli cezaevi restorasyon projesi ile ilgili olarak 21 Ekim Pazartesi günü, tüm paydaşların katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini ifade etti.

Maviş; “Sinop tarihi cezaevi ilimizin sembolleşmiş olan tarihi ve turistik mekanlarından bir tanesi. Buraya gidenlerin ve gezenlerin hayranlıkla izlediği, ancak alanın eksiklerinden veryansın ettikleri bir alan. Burada, geçmiş yıllarda bir alan yönetimi kurulmuştu. Bu alan yönetiminin kapsamı içerisinde, cezaevinin restorasyonu da projelendirilmişti. Ancak, cezaevi restorasyonu ile ilgili ihale, maalesef o günkü şartlarda çeşitli nedenlerle yapılamamıştı. Cezaevinin restorasyon ihalesi yapılamamakla birlikte maalesef o gün 3 milyon Euro olan Avrupa Birliği hibesi de kaybedilmişti.

Biz o zaman, Sayın Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemlerde, CHP Sinop Milletvekilimiz Sayın Barış Karadeniz’in de katıldığı, Sinop’taki turizmci arkadaşlarımızla birlikte Ankara’da bir turizm çalıştayı yapmıştık. Bu toplantıda Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza, Sinop’a yeniden bir Avrupa Birliği hibesi kazandırılması ve cezaevinin restorasyonunun tamamlanması için talepte bulunmuştuk. Sağ olsun, sayın bakanımız da o zaman ekibine talimat verdi ve ekibi hemen çalışmalara başladı. Dönemin bakanı Sayın Mahir Ünal’ın görev süresi çok sürmedi. Sonrasında Sayın Nabi Avcı bey Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

Onunla ve ekipleri ile de bu konuyu uzun uzun konuştuk. Sinop’umuza bu hibenin kazandırılması ve cezaevimizin restorasyonu için verdiğimiz çabalar, Sayın Nabi Avcı bey’den sonraki Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş beyde artık çözüme kavuştu ve bu hibe yeniden Sinop’a kazandırıldı” dedi. 

36 TRİLYON HİBELİ PROJENİN ARALIK AYINDA BAŞLAMASI PLANLANIYOR
Geçmişte 3 milyon Euro olarak Sinop’a tanınan hibe ödeneğinin yapılan girişimlerle 5 milyon Euro yani yaklaşık 36 trilyon gibi bir rakama çıkartıldığının altını çizen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop için büyük önem arz eden bu projenin, son hazırlıklarının yapılması ardından Aralık ayı itibariyle başlamasının planlandığını söyledi. Maviş; “Geçmişte 3 milyon Euro olan bu hibe bu sefer 5 milyon Euro yani Türk lirasıyla yaklaşık 36 trilyon olarak Sinop’a kazandırıldı. Hibenin kesinleşmesi ardından cezaevi restorasyonunun ihale süreci başladı.

Tabi bu uzun bir süreç oldu. Şimdi biz 21 Ekim Pazartesi günü Sinop’ta, Avrupa Birliği Delegasyonunun da katılacağı, alan yönetiminin de katılacağı, bununla birlikte kültür ve turizm bakanlığımızdan bu işte görevli arkadaşlarımızın da katılacağı bir bilgilendirme toplantısı yapacağız. Burada gerekli bilgilendirmeler yapılacak ve inşallah bir aksilik olmazsa cezaevinin restorasyon süreci Aralık ayı gibi başlamış olacak. Bu bizim çok önemsediğimiz projelerimizden bir tanesiydi. İnşallah bu yıl buna başlarsak biz de diğer öncelikli işlerimize odaklanacağız. 
 

Editör: Vitrin Haber