Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının boyutu her geçen gün artıyor. Türkiye'de olduğu gibi Rize'de de yayılış gösteren koronavirüs vakalarında pozitif testlerde artış yaşanıyor.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Özelikle il dışından gelenlerin teması ile bulaştığı belirlenen virüs salgınında şu ana kadar 1 kişi hayatını kaybetti, onlarca da pozitif vaka tespit edildi. Rize'deki vaka sayılarının da yüksek seyrettiği öne sürülüyor.

DUYARSIZLIK, TEHLİKENİN BOYUTUNU ARTIRIYOR

Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Rize Valiliği koordinesinde üst düzey önlemler alınırken, bazı vatandaşların halen daha duyarsız olmaları tehlikenin boyutlarını artırıyor. Topluma açık olan bazı market ve banka önlerinde kalabalıkların oluşması, cadde ve sokaklarda kalabalıkların bulunması riski daha da artırıyor.

Bu gelişmeler üzerine Rize Valiliğinden dezenfekte çalışmalarının yanı sıra sokağa, dışarıya çıkan vatandaşlara da uyarılar yapılıyor.

Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım evde kalalım.'Evde hayat var' diyerek herkesin ailesiyle vakit geçirmesini istiyoruz. Bu şekilde kurallara uyarsak bu salgından kurtulabiliriz. Tedbiri elden bırakmamak için lütfen herkes kurallara uysun. #evdekalrize

Editör: Haber Merkezi