Trafik sorunu çözümsüz değil

Trafik sorunu çözümsüz değil

Prof.Dr.Tektaş, Bandırma´nın trafik sorunu ve alınması gereken önlemler anlattı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akıllı Ulaştırma Sistemleri Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tektaş, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu. Tektaş, Bandırma´nın trafik sorunu ve alınması gereken önlemler konusunda bilgi verdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin ?Akıllı Ulaşım? konusunda bir ihtisas üniversitesi olduğuna işaret eden Akıllı Ulaştırma Sistemleri Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tektaş,  trafikle ilgili hemen her şeyin ?Akıllı ulaşım? ile ilgili olduğunu söyledi. Tektaş ?Akıllı ulaşımla can kayıpları yüzde 15-20 direk azalıyor. Bandırma´da etkin olmak istiyoruz. Üniversite sanayi işbirliğine önem veriyoruz. En önemli sorun otopark, bunun planlanması gerekiyor. Bandırma´da 60 bin araç var bu nüfusa oranla çok fazla, Bandırma´da raylı sistemler ile ilgili bir proje yapılabilir. Merkez, üniversite ve AVM arası olabilir. Bunları hep konuşacağız, planlayacağız. Yerel yönetimlerle paylaşacağız. Şuan biz fikir aşamasındayız. Toplu ulaşımı yaygınlaştırırsanız bireysel araçlar otomatik olarak azalır. Akıllı ulaşımla hedeflenen; erişilebilir, kolay ve entegre ulaşım. Amaçlar ise emisyonu düşürmek, kazaları azaltmak. Bandırma´da beklenen bir nüfusu var. Ben 300 bini bulur diye düşünüyorum. 150 bindeki sorunu düşünün 300 bin olursa iki sorunumu olacak demektir. Raylı sistemden tutun diğer araçlarla bir planlama yapmazsak bir kargaşa olacak. Akıllı ulaşım ile stresi ortadan kaldırınca toplumun sağlığına otomatik olarak katkı da sağlamış oluyorsunuz. Bu ilçe bazında bu yatırım yapıldığı zaman, 100 milyon dolarlar yıllar içinde bu parayı geri kazanır.?dedi.

/resimler/2018-4/18/1343501725072.jpg

Açıklamasında ulaşım planlamasının hayati önem taşıdığına da değinen Tektaş ?Önce ulaşım planlaması yapılmalı, öncelikler belirlenmeli, Bandırma´da otopark birinci sorun.  Yol üstü parklanma diye bir sorun var bizde. Cadde cadde, sokak sokak akıllı ulaşımı anlatacağız. İnsan odalık ve çevre odaklı olduğunu anlatacağız. Akıllı ulaşım konusunda şehirler birbirini etkiliyor.? diye konuştu.

/resimler/2018-4/18/1344323757105.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false