Trafiğe kapatılacak

Trafiğe kapatılacak
Edirne'de D-100 karayolu 15 gün süreyle kısmi şekilde trafiğe kapatılacak. Kentin kanayan yarası olan altyapı sorununu çözmek için altyapı çalışmalarına devam eden Edirne Belediyesi, Olin kavşağında D-100 karayolunu 26 Nisan...

Edirne'de D-100 karayolu 15 gün süreyle kısmi şekilde trafiğe kapatılacak. Kentin kanayan yarası olan altyapı sorununu çözmek için altyapı çalışmalarına devam eden Edirne Belediyesi, Olin kavşağında D-100 karayolunu 26 Nisan Pazar günü 15 gün süreyle kısmi şekilde trafiğe kapatacak. Altyapı çalışmalarında önemli bir noktaya geldiklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir yandan içme suyu ve atık sular için şehir genelindeki cadde ve sokaklarda; bir yandan da atık suların aktarılacağı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi güzergahında çalışmalarımız devam etti. Şu anda tesisimizden şehre doğru ulaşan bölümü tamamlamış olduk." dedi.

Şehir merkezindeki çalışmaların aksamadan program dahilinde devam ettiğini belirten Gürkan, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nden gelen hattın Olin kavşağına ulaştığını, şimdi de bu hattın şehre yayılacak hatla birleştirileceğini belirterek, 26 Nisan Pazar günü Olin kavşağında D-100 kararyolunun 15 gün süreyle kısmi olarak trafiğe kapatılacağını söyledi. Belediye olarak gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Belediye Başkanı Gürkan şöyle konuştu: “Altyapı çalışmalarımız kapsamında yağmur suyu ve kanalizasyon kollektör hatları imalatına başlayacağız. Bu nedenle Olin kavşağında kazı çalışması yapılacak ve D-100 karayolu 15 gün süreyle kısmi olarak kapatılacak. Trafiğin iş programına göre tek yönden gidiş geliş olarak açık olacak. Trafikte biraz sıkıntı olacak ama şehrimiz için en büyük sorunlardan birini çözmeye çalışıyoruz, halkımızdan da bu konuda bize karşı sabırlı olmalarını rica ediyoruz. İşin doğası bu, yeni bir tesisat inşa ediyoruz, kazmadan, bozmadan olmuyor. Belirtilen kavşakta şebekenin tamamını taşıyacak ve İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletecek hatların yapımını gerçekleştireceğiz. 15 gün sürecek ve yolda gerekli tedbirleri aldık. Ancak vatandaşlarımıza alternatif yolları kullanmalarını da önerebilirim. Koronavirüs tedbirleri kapsamında şu anda normalden daha az trafik yoğunlumuz var. Bu nedenle biz de işimizi olanladığımız şekilde bitereceğiz ve belirtilen noktada D-100 karayolunu yeniden tamamen ulaşıma açacağız.”

Gürkan ayrıca, yapılacak çalışma kapsamında, yeraltında hatları bulunan diğer kurumların yetkililerinin de bulunacağını ve diğer hizmetlerde de bir aksama olmaması için gerekli çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.