Trabzon'un tarihinden, kültüründen, doğal güzelliklerinden ve sosyal yaşantısından kesitlerin anlatıldığı fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisini topladı. Sergilenen fotoğraflarda Trabzon'un kent kültürünü öne çıkartmak için yaklaşık 100 konuyu kompozisyon olarak ayrı ayrı işlediğini belirten Mehmet Özdemir özellikle kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ve sanatları fotoğraflayarak gelecek nesillere taşımak için gayret ettiğini söyledi.

Fotoğrafçılıkta telif haklarının yetersizliğinden de yakınan Özdemir “Fotoğraflarımda kent kültürünün önemli unsurlarını taşıyan şehrimizi bütün yönleriyle işlemeye gayret ettim. Bu sergimizin yanı sıra fotoğraflarımızı ‘Ortahisar Şehrengizi’ adıyla da bir kitap haline getirdik. Yaklaşık 20 yıldır memuriyetimin yanında profesyonel anlamda fotoğrafçılıkla da ilgileniyorum. Şehrimizi ve ülkemizi ulusal uluslararası arenada temsil etmeye gayret ediyorum. Fotoğrafçılıkta asıl amacım kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri fotoğraflayarak gelecek nesillere taşımaktır. Belediyemizin açtığı Tarih Müzesi'nde fotoğrafın ne kadar önemli bir belge olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Belirtmek istediğim bir husus da telif haklarıdır. Fotoğraflarda eserlerinin altına eser sahiplerinin isminin yazılması gerekmektedir. Bu konuda belediyemizin, valiliğimizin, STK'larımızın ve diğer kamu kurumlarımızın biz fotoğraf sanatçılarına sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Açılışa katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında, Trabzon'un tarihi özelliklerine uygun olarak kültür ve sanat faaliyetleriyle bunun altının doldurulması gerektiğini kaydederek, "Ben hep şunu söyledim. Trabzon'u diğer şehirlerden ayıran, farklı kılan özelliklerimiz var. Trabzon tarihi bir şehir. Bir kültür ve sanat şehri. Bu üç özelliğimiz, bir anlamda alâmeti farikamızdır. Markamızdır. Bursa ve İstanbul gibi tarihi hüviyeti olan bir şehiriz. Ama şu özeleştiriyi geldiğimiz nokta itibarıyla yapmamız gerekiyor. Maalesef geldiğimiz süreçler itibarıyla bu tarihi özelliğimizi, kültürel özelliğimizi ve sanat özelliğimizi altını dolduracak yeterli adımlar atıldığı kanaatinde değilim. İstiyorum ki, bu şehrin sanatına, kültürüne daha fazla hizmet edelim. Tarihin bize miras bıraktığı alanları hep kötü yapılaşmalarla örttük. Bu nedenle de şimdi yıkıyoruz. Hiçbir şey yapmasak bile, yıkarak bu tarihi dokuyu ortaya çıkarmak başlı başına bir özelliktir" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim