Trabzonspor'un rakibi Sparta Prag oldu! Rakibimizi tanıyalım...

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi öneleme 3. turunda Çek takımı Sparta Prag ile karşı karşıya gelecek. İşte Sparta Prag ile ilgili tüm bilgiler...

Trabzonspor'un rakibi Sparta Prag oldu! Rakibimizi tanıyalım...

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sparta Prag ile eşleşti. Trabzonspor ilk maçı 8 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak. İkinci maç ise 15 Ağustos'da Medical Park Stadyumu'nda oynanacak.

Peki Sparta Prag nasıl bir takım? İşte detaylar...

1893 yılında kurulan Sparta Prag takımı Çek Cumhuriyeti'nin en köklü ve başarılı takımlarından biridir. Bordo-Beyazlı renkler sahip takım maçlarını 18.944 kişilik Generali Stadı'nda oynuyor.

Trabzonspor'un rakibi Sparta Prag oldu! Rakibimizi tanıyalım...

Kulüp tarihinde 1991/92 sezonundaki Şampiyonlar Ligi yarı finali ve 1972 yılındaki o dönemki adıyla UEFA Kupa Galipleri Kupası'ndaki yarı final başarısı kulübün Avrupa Kupaları'ndaki en büyük başarısıdır. Ayrıca UEFA'nın ilk uluslarası organizasyonu olan Mitropa Kupası'nı müzesine 3 kez götürmüştür. (1927, 1935, 1964)

Sparta Prag geçmişte Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile karşı karşıya gelmiştir.

Kadro:

39,10 Milyon Euro'luk kadro değeri ile 26,2 yaş ortalamasını yakalan Prag, ligin genç ve dinamik takımlarındandır.

Şüphesiz takımda en tanıdık isim ise geçen sezonu Galatasaray'da kiralık geçiren Semih Kaya oldu. Trabzonsporlu Novak'ın yapacağı gibi, Semih Kaya'da Trabzonspor ile ilgili bildiklerini takım arkadaşlarına anlatacak.

Trabzonspor'un rakibi Sparta Prag oldu! Rakibimizi tanıyalım...

Ayrıca bir dönem Kayseri Erciyesspor'da forma giyen Georges Mandjeck'den yolu Türkiye'ye düşen isimlerden...

Prag ekibinin kalesini ise Romanyalı deneyimli kaleci Florin Nita koruyor. Nita takımı ile çıktığı 43 maçta 41 gol yedi.

Takımın kaptanlığını bir dönem Konyaspor'da da oynayan Borek Dockal yapmaktadır. Ayrıca bir dönem Trabzonspor'da forma giyen Janko, ve Alanyaspor'un hayatını kaybeden futbolcusu Josef Sural'da bir dönem Bordo-Beyazlı kulüpte forma giydi.

Takımda çıktığı 45 maçta 16 gol 7 asistlik performans sergileyen Gabonlu orta saha Guelor Kanga, 16 yaşındaki genç yıldızları forvet Adam Hlozek, Jablonec'den transfer edilen Çek Milli Takımı'nın da önemli oyuncularından Michal Travnik dikkat çeken oyuncular oldu.

Trabzonspor'un rakibi Sparta Prag oldu! Rakibimizi tanıyalım...

Tüm transferleri: Michal Travnik (Jablonec), Andreas Vindheim (Malmö FF), Ladislav Krejci (FC Zbrojovka Brno), Martin Graiciar (Fiorentina), David Lischka (FK Jablonec)

Teknik Direktör: Takımın başında bu sezon göreve getirilen 43 yaşındaki teknik adam Vaclav Jilek yer alıyor. Geçen sezon takımı Michal Hornak yönetiyordu.

Ligdeki durumu: Geçen sezonu 66 puanla 3. sırada tamamlan Prag, bu sezon Çek Ligi'nde çıktığı iki maçta bir galibiyet bir de beraberlik aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor