MENÜ

Trabzonspor'un görünmez kahramanı Filip Novak!

Fırtınalı havasıyla meşhur Trabzonspor, bu sezon Süper Lig’de aynı adı gibi fırtınalar estirdi. Dinamik kadrosu ve keyif veren futboluyla harikalar yaratarak Süper Lig’İn zirvesinde bulunan Trabzonspor’da Sosa, Nwakaeme, Uğurcan ve tabii ki Sörloth ön plana çıkan isimler oldu. Ama bu isimlerin arkasında 2 buçuk sezondur öyle bir isim var ki, geri planda kalsa da Trabzonspor savunmasını o organize ediyor. O isim Karadeniz Fırtınası’nın görünmez kahramanı Filip Novak’tan başkası değil.

26 Haziran 1990 Çekya doğumlu milli stoper, dünyada bulunması belki de en nadir mevkilerden birisi olan sol bek pozisyonunda harikalar estiriyor.

Haberin Devamı

Savunma yönü kadar hücum anlamında da bordo mavili ekibi taşıyan Filip Novak bu sezon Süper Lig’de 22 maçta 1921 dakika sahada kalmayı başarmış ve 3 gol atmıştır.

Trabzonspor formasını bugüne kadar 79 karşılaşmada terleten Novak, bu maçlarda 14 gol ve 3 asistlik katkıyla oynamıştır.

EN İYİ SOL BEKLERDEN BİRİSİ OLDU!

Çekya Milli Takım formasını da giyen 29 yaşındaki sol bek oyuncusu bu sezon maç başına 1.9 atak kesmeyi başarırken, maç başına 1.5 defa da top çalmıştır.

Maç başına 1.9 defa topu güvenli bölgeye uzaklaştıran Novak, fazla riske girmeyerek pas başarı yüzdesini yüzde 800.9’da tutmuştur.

SÖZLEŞMESİ BİTİYOR!

Aynı zamanda stoper mevkisinde de forma giyebilen başarılı oyuncunun kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecekken, Trabzonspor’un Novak’tan uzun bir süre daha faydalanmak istediği biliniyor.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ