Bu deplasman galibiyeti Trabzonspor’un inadını ortaya koydu …

Trabzonspor, Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Abdulla Avcı bu karşılaşmada 11'de sürpriz bir değişiklikle başladı. Sakatlıktan geri dönen Abdulkadir Parmak kadroda kendine yer bulurken Flavio yedeğe çekildi. Abdulkadir Parmak Beşiktaş karşılaşmasının ilk dakikasında sakatlanmış ve 4 hafta sahalardan uzak kalmıştı.

Ayrıca Avcı Sekan’a güvenini gösterdi, oyuncuyu kazanma yoluna gitti. Geçmişten bugüne Trabzonspor’da oynayan alt yapı ürünü futbolcular her zaman en fazla eleştirilen oyuncular olmuştur. Kaçan şampiyonlukların, kaybedilen puanların faturasının hep onlara kesilmiştir. Şimdi de Serkan Asan bu eleştirilerin odak noktası. Profesyonel Futbol hayatının hemen başında olan 21 yaşındaki futbolcuyu kaybedilen Fenerbahçe maçının sorumlusu ilan edildi. Genç sağ bek hafta boyunca özelikle sosyal medyada yerden yere vuruldu. İşin biraz da insani boyutunu düşünmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Serkan gelişmeye devam eden genç bir futbolcu. Belki çok üstün performans sergileyemedi ancak oldukça iyi işler yaptığı maçlar da oldu. Aynı meziyette genç yabancı futbolcular bugün dünya piyasasında milyon dolarlar ediyor. Henüz A takıma çıkalı 2. Sezonu olan bir oyuncu. Koronavirüsten kurtulduktan 3 gün sonra Fenerbahçe maçında mecburen oynadığını da unutmamalıyız. Sırf Trabzonlu ya da alt yapıdan çıktı diye körü körüne öz evlat olduğu için oynasın demiyoruz. Ancak hem Serkan için hem diğer tüm genç futbolcular için biraz daha toleranslı olunması şart. Bu kulübün hem ekonomik hem de sahadaki geleceği bu gençler ile inşa edilebilir.

Maça gelecek olursak çıkış yakalayan Trabzonspor geçen hafta bir yara aldı. Bordo Mavililer bu maçı alarak gecen haftayı telafi etme düşüncesinde idi. Karşılaşamaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Kasımpaşa oldu. Karşılaşmanın 5. Dakikasın da Yusuf Erdoğan ve Hajradinovic ile iki önemli pozisyondan faydalanmadılar. Maç başında topun hakimi de Kasımpaşa idi. Trabzonspor yakaladığı toplaralar hızlı hücumlar yaptı. Bunların birinde Djaniny kaptığı topla sağ taraftan ceza sahasına girdi, Brecka dengesini kaybederek düşünce. Djaniny rakibini geçip dar acıdan vurdu kalecinin Ertuğrul’un bacak arasından top ağlara gönderdi. Skoru 1-0’a getirdi. Golden sonra yine Kasımpaşa baskılı oyunu ile Trabzonspor kalesine yüklendi. Karşılaşmanın 36. Dakikada Yusuf Erdoğan'ın sol taraftan yerden ortasında Berat kayarak müdahale etmek isterken top yerdeki eline çarptı. Pozisyonda Hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gecen Yusuf Erdoğan penaltıdan topu Trabzonspor ağlarına gönderdi ve karşılaşamadan eşitliği sağladı. Gol sonrası sevinmeyen Yusuf Erdoğan bir kez daha Trabzonspor’a olan aidiyetini gösterdi.

Top hakimiyetinde Trabzonspor üstünlüğü eline geçirse de çabuk geçilen ortasaha oyununda karşılıklı gollerle ilk yarı Kasımpaşa 1-1 Trabzonspor skoru ile bitti

İkinci yarıya iştahlı başlayan taraf Bordo Mavililer oldu. Ekuban, Djaniny ve Nwakaeme defansın arakasına atılan toplarda bir çok pozisyon yakalasalar da bunları değerlendiremediler. Taki 72. Dakikada Berat'ın ara pasında Djaniny defans arkasına sarktı, vuruşunda kaleciyi geçen topu defanstan gelen Tosic uçarak çizgiden çıkardı; dönen topu Nwakaeme düzelti Bakasetas köşeden ağlara gönderdi. Bu golden sonra iki takımda pozisyonlar bulsa da Mac Trabzonspor’un 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Karşılaşmada iki penaltı pozisyonu var diki biri Trabzonspor aleyhine verilen, biride Trabzonspor lehine verilmeyen tam standart dışı. Berat’ın koluna vuran top gibi pozisyonlar hem Trabzonspor lehine hem de ligde oynanan birçok maça oynatıldığını gördük. Buna artık bir standart getirilmeli. Ceza sahasında ele çarpan her top penaltıysa bu kural düzgün uygulansın. Bu takımlara göre uygulanmasın artık. Diğerinde Abdulkadir Ömür’ü cezasısın içinde iki oyuncu tarafından durdurulması idi. Bu pozisyon es geçildi. Sanırım VAR bile incelemedi. Bu ligde bu hakemler buna benze yüzlerce penaltı çaldılar. Türk Hakem camiasının şirazesi şaştı artık. Trabzonspor UEFA’ya başvurarak maçalarında penaltı kuralının uygulanmamasını bunun yerine başak bir ceza verilmesini istemeli. Yoksa haksız verilen ve verilmeyen penaltılaralar ile bu lig bitmez.  

Bu üç puan la İstanbul takımlarına konuk olduğu son dört Süper Lig maçını kazanan Trabzonspor, lig tarihinde İstanbullu rakiplerini ilk kez üst üste dört kere mağlup etti. Acık konuşmak gerekirse benim şampiyonluk beklentim çok yüksek değil. Belli kİ bu sezon ilk 3 de İstanbul takımlarını tutmaya çalışıyorlar. Bence hedef 3. lüğü de yakalamak en kötü ihtimalle 4. lüğü kaptırmak olmalı. Alanyaspor da puan kaybedince 5 puan fark olacak oralarda pusuda bekleyerek oluşacak boşluktan yukarıyı zorlamak lazım. Yoksa direk kafada olunca saha dışı faktörler devreye giriyor.