18 Kasım 2019 13:08

Urfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında kayyum tepkisi

Urfa Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesinin görüşüleceği Meclis toplantısına katılan HDP’li üyeler, Suruç Belediyesine kayyum atanmasını dövizlerle protesto etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aylık olağan toplantısına katılan Suruç Belediyesi kayyumu protesto edildi. Halkların Demokratik Belediyesi’nin (HDP) Meclis üyeleri, belediyenin 2020 bütçesinin tartışıldığı toplantıda, yerine kayyum atanan ve ahla gözaltında bulunan Suruç Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çevik’in fotoğrafı yanı sıra "Hatice Çevik irademdir, irademe dokunma", "Kayyum Hırsızlıktır", "Kayyum Darbedir", dövizleriyle tepkilerini ifade etti.

HDP Grup sözcüsü Rumen Baran, kayyumların normalleştirilmeye çalışıldığına dikkati çekerek, "Belediyelerimize kayyum atanarak halkın iradesine darbe yapılıyor. Eş Başkanımız hukuksuzca gözaltında tutuluyor. Yargı ve yürütme kol koladır. Onun için yargı bağımsız davranmıyor" dedi.

Ardından söz alan HDP'li meclis üyesi İsmail Kaplan, iğne ucu kadar suç bulunmazken, mesainin olmadığı bir günde Suruç Belediyesi'ne kayyum atandığını belirtti. Kaplan, "Bunun hukuka uygun ne tarafı var. Hatice Çevik'in hiçbir kovuşturma, soruşturması bulunmadığı halde gözaltına alınarak yerine kayyum atandı. Tek kişi kalıncaya kadar bu durumun karşısında mücadele edeceğiz" dedi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

1500 çocuk "ulusal güvenlik" nedeniyle cezaevinde; yüzde 10’undan fazlası Türkiye’de

SONRAKİ HABER

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak'ın ailesi: Adil yargılama yapılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...