Trabzonspor'da büyük forma savaşı

Trabzonspor'da Teknik Direktör Şota Arveladze’nin devre arası transfer dönemine kadar takımda kalacak 27 ismi belirlemesinin ardından büyük bir forma savaşı başladı. Bir çok mevkide en az üç alternatifin bulunduğu bordo mavililerde futbolcular ilk 11’de k

Trabzonspor'da büyük forma savaşı
Trabzonspor'da Teknik Direktör Şota Arveladze’nin devre arası transfer dönemine kadar takımda kalacak 27 ismi belirlemesinin ardından büyük bir forma savaşı başladı. Bir çok mevkide en az üç alternatifin bulunduğu bordo mavililerde futbolcular ilk 11’de kendilerine yer bulabilmek için antrenmanlarda büyük bir hırsla mücadele ediyor.
 
GENİŞ KADRO KURULDU
 
Şota Arveladze ve Süleyman Hurma’nın tüm kulvarlarda mücadele edecek, genç ve tecrübeli isimleri harmanlayarak şampiyonluğa yürüyecek takım yaratmak için başlatığı çalışma sonrasında Trabzonspor, 27 kişilik bir kadro kurdu. Bir çok ismi gönderen, 6’sı yabancı olmak üzere 9 transfer yapan bordo mavililerde, şu anda Jose Bosingwa dışında sakat oyuncu bulunmuyor. Geniş kadroda yeri sağlam isimlerin dışında rotasyon da uygulayacak olan Şota Arveladze’nin, iç ve dış saha maçlarında özellikle forvet hattında rotasyon yapması bekleniyor.
 
KALEDE ONUR, SAĞDA CAVANDA
 
Kalede kaptan Onur Recep Kıvrak’ın yeri garanti görülürken, "Oynadığım tüm takımlarda forma için mücadele ettim" diyen Esteban Alvarado da eldivenleri giymek için istekli gözüküyor. Genç kaleci Uğurcan Çakır ise henüz 11 için düşünülmese de gelecekte bordo mavili takımda önemli işler yapacak bir yetenek olarak değerlendiriliyor. Sağ bekte Bosingwa’nın sakatlığında Cavanda tek alternatif gibi gözükürken, Salih Dursun’un şu anda bu oyuncuyu zorlayacak performanstan uzak olması teknik heyeti de düşündürüyor.
 
STOPERDE BÜYÜK SAVAŞ
 
Douglas Franco’nun transferinin ardından stoperde 4 formda isim büyük bir forma savaşının içine girecek. Mustafa Yumlu ve Aykut Demir, Franco’nun partneri olabilmek için mücadele ederken, Özer’le kavgasının ardından gözden düşen ancak her an hazır durumda olan Medjani de forma kapmak için çalışacak. Sol bekte ise zaman zaman eleştirilse bile Constant şu andaki tek alternatif gibi gözüküyor. Alper Uludağ ve Musa Nizam, Gineli oyuncusu şu ana kadar zorlayacak bir performans sergileyemedi.
 
 
ÖN LİBERO EMİN ELLERDE
 
Trabzonspor’un bu sezonki en verimli transferleri tartışmasız ön libero mevkisinde oldu. Geride kalan maçlarda hem Stephane Mbia, hem de Okay Yokuşlu bu yükü rahatlıkla kaldırabilecek kapasitede olduklarını kanıtladı. Mbia, büyük tecrübesiyle takıma önemli katkı sağlarken, Okay da genç yaşına rağmen yaptığı önemli işlerle geleceğe yönelik büyük umut verdi. Ön liberoda Rumen oyuncu Alex Bourceanu, bu iki oyuncuyu zorlayacak isim olarak göze çarptı. Aytaç Kara ise, şimdiye kadar gösterdiği performansla formaya uzak bir görüntü verdi.
 
OYUN KURUCUDA TEK İSİM
 
Geçen sezon özellikle ikinci yarıda takıma verdiği müthiş katkı ile bordo-mavililerin gönlünde taht kuran, ancak sakatlık nedeniyle 4 maçtır takımdan uzak kalan Mehmet Ekici, milli takım arasının ardından oynanacak olan Kayserispor maçıyla 11’deki yerine dönecek. Mehmet’in dönüşüyle Özer Hurmacı’nın forma şansı da yok denecek kadar azaldı.
 
KANATLAR ŞOTA'YI ZORLAYACAK
 
Trabzonspor’da performansını her geçen gün artıran ve milli takıma kadar yükselen Yusuf Erdoğan ile bu sezon golcü kimliğini de sahaya yansıtan Erkan Zengin, sağ ve sol açığın tartışmasız iki ismi olarak ortaya çıkıyor. Sefa Yılmaz’ın bu iki ismi takımdan pek olası görülmüyor. Yeni transfer Marko Marin'in, bu alanda Teknik direktör Şota’yı çok zorlayacağı sanılıyor. Akhisar Belediyespor maçında oyunda kaldığı kısa sürede kalitesini ortaya koyan ve takıma girmeye yakın gözüken Marko Marin’e yer açmak için Erkan veya Yusuf tan birinin kesilip kesilmeyeceği de bordo mavililerde merak konusu haline geldi.
 
FORVETTE TECRÜBE ÖN PLANDA
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze’nin aklını karıştıracak en önemli mevkinin forvet hattı olduğu gözleniyor. Tecrübeleriyle ön plana çıkan Oscar Cardozo ve Dame N’Doye’nin rakibin durumuna göre değişerek oynaması beklenen forvette, genç oyuncular Deniz Yılmaz ve Muhammet Beşir’in forma şansı ise şimdilik pek görülmüyor.
 
İKİ FARKLI 11 ÇIKARABİLİR
 
Trabzonspor’da geniş kadro yapısı sezon öncesi en önemli avantaj olarak ortaya çıkıyor. Şota Arveladze’nin elinde iki farklı 11 çıkaracak rotasyon uygulayabileceği isimler yer alıyor. Trabzonspor’un as ve yedek kadrosu şu şekilde:
 
Onur- Cavanda, Douglas Franco, Mustafa, Constant, Mbia, Okay, Yusuf, Mehmet Ekici, Erkan Zengin, N’Doye
 
Esteban- Salih Dursun, Medjani, Aykut, Alper Uludağ, Bourceanu, Aytaç Kara, Sefa Yılmaz, Özer Hurmacı, Marko Marin, Oscar Cardozo
 
Kaleci Uğurcan Çakır, sakat Bosingwa, sol bek Musa Nizam ile forvetler Deniz Yılmaz ve Muhammet Beşir de bu iki kadroyu zorlayacak isimler olarak bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler