|

Trabzonspor şokta: 3-4

Bordo-mavililer, sahasında ilk 32 dakikada 3-0 öne geçtiği maçta, Aytemiz Alanyaspor'a 4-3 mağlup oldu. Tarihe geçen karşılaşmada konuk ekipte Vagner Love attığı 3 golle yıldızlaştı. Burak Yılmaz'ın iki gol ve bir asistlik performansı Trabzonspor'un puan almasına yetmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:25 - 23/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor 3-0 öne geçtiği karşılaşmada 3-4'lük skorla mağlup oldu.
Trabzonspor 3-0 öne geçtiği karşılaşmada 3-4'lük skorla mağlup oldu.

Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Trabzonspor, kendi sahasında 3-0 öne geçtiği karşılaşmada Aytemiz Alanyaspor'a 4-3 mağlup olarak büyük bir şok yaşadı. İki gol kralı Burak Yılmaz ile Vagner Love'un gol düellosunda Brezilyalı futbolcu hat-trick yaparak takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Burak Yılmaz'ın 2 gol ve 1 asisti ise Trabzonspor'a yetmedi. Maça çok iyi başlayan Trabzonspor, 10. dakikada Burak Yılmaz'ın pasında altıpas önünde kaleciyle karşı karşıya kalan Kucka'nın golüyle 1-0 öne geçti. 21'de Sosa'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Burak Yılmaz ceza sahası içine ilerledikten sonra sağ ayağı ile uzak köşeye plase vuruşunu yaparak skoru 2-0 yaptı. 30'da ceza sahası içine girerken Welinton ile mücadelesinde Burak Yılmaz yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Burak topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 3-0. 45+1'de Efecan'ın pasında topla buluşan Vagner Love, Durica'yı geçtikten sonra kaleci Esteban'ın bacak arasından ağlara gönderdi: 3-1.

İkinci yarı ise Trabzonspor için kabus gibi geçti. 48. dakikada Sosa'nın ceza sahası dışından sert şutu üst direkten geri döndü. Dönen topa Abdülkadir'in vuruşu auta çıktı. 55. dakikada Maniatis'in arka direğe ortasında Fernandes'in kafa vuruşunda uzak köşeden ağlara gidince skor 3-2 oldu. 67'de ceza sahasına giren Fernandes, Durica'nın müdahalesiyle yerde kalırken hakem yine penaltı noktasını gösterdi. Atışı kulanan Vagner Love, genç kaleci Uğurcan ile topu ters köşeye gönderdi: 3-3. 71'de Vagner Love'un şutunu çizgi üzerinden Pereira kurtardı. 81'de Pereria, Vagner Love'u düşürünce hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Brezilyalı yıldız, Alanyaspor'un bu müthiş maçtan 4-3 galip ayrılmasını sağladı.

  • "Ersun Yanal istifa" sesleri
  • Trabzonspor'un Alanyaspor karşısında aldığı şok mağlubiyet üzerine taraftarlar teknik direktör Ersun Yanal'ı istifaya çağırdı. Maçın 3-0'dan 3-3'e gelmesi sonrasında taraftarlar, Yanal'a tepki gösterdi ve istifaya çağırdı. Maç 4-3 sonlanınca da bordo-mavili taraftarlar "Yanal istifa" tezahüratları yaptı. Yaşanan şok mağlubiyet sonrası Trabzonsporlu taraftarlar, sosyal medyadan Ersun Yanal'a istifa etmesi yönünde kampanya başlattı.
SOSA: Açıklaması zor ve kötü bir durum

Trabzonspor'un, Aytemiz Alanyaspor'a 4-3 kaybettiği maçın ardından Jose Sosa özeleştiri yaptı. Arjantinli futbolcu yaptığı açıklamada, "Açıkçası bu maçı nasıl açıklarım bilmiyorum. Sahada ne oldu bilmiyorum. 3-0'da 'maç bizim' dedik. Sonra 4-3 yenildik. Açıkcası çok kötü bir durum. Açıklayacak çok bir şey yok. Büyük bir takımız. Ama bazen bu sonuçlar da olabilir. Değişmesi gereken şeyler olduğuna inanıyorum. 3-0'dan sonra daha emin şeyler yapabilirdik. Geliştirmemiz gereken yerler var. Bu durum bir alışkanlık olursa takım için çok kötü olur. Bu maç güzel bir örnek olmalı. Herkes kendi hatalarının sorumluluğunu almak zorunda. Daha çok çalışmalıyız" diye konuştu.

3 stoper yedek kulübesinde

Trabzonspor, geçen hafta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Medipol Başakşehir maçının 11'ine göre tek değişiklikle sahaya çıkarken, savunmada Mustafa Akbaş'ın yerine sakatlığını atlatan Jan Durica 11'de yer aldı. Bordo-mavili takımda 3 stoper ise kulübede yer aldı. Stoperler Tomas Hubocan, Mustafa Akbaş ve Uğur Demirok yedek kulübesinde otururken, orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu bu mevkide Durica ile birlikte görev aldı.

#Trabzonspor
#Alanyaspor
#Süper lig
7 yıl önce