Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Hollanda ve Almanya'da yaptığı maçlarda mağlup olmazken sahasında konuk ettiği Orudspor'da 2-0 mağlup ederek hazırlık maçlarındaki yenilmezliğini sürdürdü. Bordo-mavililer yaptıkları 8 hazırlık maçından 5 galibiyet ve 3 beraberlikle elde etti. Dünkü maçta sakatlanan Volkan'ın mide spazmı geçirdiği bildirildi. Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını 8-22 Temmuz tarihleri arasında Hollanda'nın Tegelen ve Vaals kasabalarında gerçekleştirmesinin ardından 26 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Lohof kasabasında hazırlıklarını sürdürerek tamamlayan Trabzonspor'da yurt dışı kampında 7 hazırlık maçı yaparken, söz konusu maçlarda mağlup olmadı. Bordo-mavililer hazırlık maçında sahasında ağırladığı Orduspor'da 2-0 mağlup ederek yenilmezlik unvanını sürdürdü.

Karadeniz ekibi yeni sezon öncesi oynadığı 8 hazırlık maçında 5 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Attığı 14 gole karşılık ise kalesinde 4 gol gördü. Bordo-mavili takımın Hollanda kampında Uerdingen ile 1-1 ve Standart Liege ile 0-0 berabere kalmış, Willem II'yi 4-1 ve Charleroi'yi 1-0 mağlup etmişti. Almanya'da oynanan ilk hazırlık maçını ise Trabzonspor, FC Sudtirol'u takımını 4-1, yenerken, Bundesliga ekiplerinden Greuther Fürth'ü 1-0 mağlup etmeyi başardı. Son hazırlık maçında ise İngiltere'nin Premier Lig ekiplerinden Queens Park Rangers ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor lig öncesi son ciddi sınavını ise Orduspor ile yaparak karşılaşmayı 2-0 kazandı.

EN GOLCÜ ALANZİNHO

Trabzonspor'un oynadığı hazırlık maçlarında 11 oyuncu golle buluştu. Takımın en golcü ismi 3 golle Alanzinho olurken bu ismi ise 2 golle Volkan Şen takip etti. Vittek, Giray, Adrian, Halil, Yasin, Sapara, Mustafa, Henrique ve Emre 1'er gol atan isimler oldu.

ZEKİ YAVRU GEÇER NOT ALDI

Trabzonspor alt yapısından yetişip bu sezon A takım kadrosuna alınan Zeki Yavru, Orduspor karşısında oynadığı futbolla beğeni topladı. Sağ kenarda 45 dakika görev yapan genç futbolcunun özellikle hücumda etkin olduğu gözlenirken öz güveninin yerinde olması ve heyecanlanmaması teknik direktör Şenol Güneş'i de memnun etti

VOLKAN ŞEN'İN DURUMU İYİ

Orduspor maçının 73 dakikasında sakatlanarak yerini Marek Cech bırakan Volkan Şen'in durumunun iyi olduğu bildirildi. Oyuncunun mide spazmı geçirdiği ve yapılan kontrollerinde bir sorun olmadığı ifade edildi.

BİR GÜNLÜK İZİN

Orduspor ile özel maçta karşılaşan ve sahadan 2-0 galip ayrılan Trabzonspor'da futbolculara 1 gün izin verildi. Bordo-mavili takım Karabükspor maçı hazırlıklarına 13 Ağustos Pazartesi günü yapacağı çalışma ile sürdürecek.