Trabzonspor maçının hakemi değişti! Mert Hakan Yandaş faturası

16.01.2021 - 01:15 | Son Güncellenme: 16.01.2021 - 12:49

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş ile Kasımpaşalı Aytaç Kara arasında yaşanan pozisyonda fatura VAR hakemi Erkan Özdamar ve hakem Ümit Öztürk'e çıktı. Özdamar, yöneteceği Antalyaspor-Trabzonspor maçında görevinden alındı. MHK, maçı Ali Palabıyık'a verdi. Kupa maçının hakemi Ümit Öztürk de bu hafta aldığı VAR görevini kaybetti. İşte detaylar...

Trabzonspor maçının hakemi değişti! Mert Hakan Yandaş faturası

AJANSSPOR - HABER

Merkez Hakem Komitesi (MHK), Türkiye Kupası maçındaki Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a çıkan kırmızı kart pozisyonda Kasımpaşalı Aytaç Kara'nın müdahalesiyle ilgili kararını verdi. Pozisyonunda maçın hakemi Ümit Öztürk  ve pozisyonu izlemeye davet etmeyen VAR hakemi Erkan Özdamar kusurlu bulundu. 

Hürriyet gazetesinin haberine göre Antalyaspor- Trabzonspor maçının orta hakemi Erkan Özdamar, görevden alındı. Karar, Antalya'da otelde maç saatini bekleyen Özdamar'a iletildi. Bugün oynanacak maçın hakemi Ali Palabıyık oldu.

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında ne olmuştu?

Türkiye Kupası son 16 maçında Fenerbahçe evinde Kasımpaşa ile oynamıştı. Maçın 89. dakikasında Kasımpaşa kaptanı Aytaç Kara ile Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş hava topu mücadelesinden sonra yere düştü. Aytaç Kara yere düştükten sonra ayağını savurarak, Mert Hakan Yandaş'ın kafasına vurdu. Hakan Mert Yandaş da rakibinin ayağına vurdu. Hakem Ümit Öztürk, pozisyonda Fenerbahçeli oyuncuya kırmızı kart gösterdi. VAR hakemi Erkan Özdemir de kararı onayladı ve Aytaç Kara'nın pozisyonu için Ümit Öztürk'ü ekrana davet etmedi.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının orta hakemi Ümit Öztürk de görevden alındı. Öztürk, bu hafta VAR hakemi olarak görev yapacaktı.
 

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında Mert Hakan Yandaş ile Aytaç Kara arasında yaşanan pozisyon sonrasında verilen kararlara sarı-lacivertliler büyük tepki göstermiş ve yazılı bir açıklama yayınlamıştı .

15 maçtır Trabzonspor yenilgisi görmüyor

Hakem Ali Palabıyık'ın ise ilginç bir istatistiği var. Son 4 sezonda Ali Palabıyık'ın yönettiği son 15 maçta Trabzonspor yenilgi yüzü görmedi. Ali Palabıyık'ın yönettiği son 15 maçta Trabzonspor 10 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Trabzonspor'un hakem Ali Palabıyık'ın yönettiği bir maçta aldığı son mağlubiyet ise 8 Nisan 2017 tarihinde Beşiktaş'a karşı 4-3'lük skorla olmuştu.

Antalyaspor ise kazanamadı

Antalyaspor'un hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı veya VAR'da olduğu son 4 maçta 0 çekti. Ali Palabıyık'ın yönettiği veya VAR'da olduğu son 4 maçta Akdeniz'in ekibinin sonuçları:

Başakşehir - Antalyaspor 5-1
Antalyaspor - Alanyaspor 0-1 (VAR)
Antalyaspor - Ankaragücü 2-4 (VAR)
Göztepe - Antalyaspor 3-0

Senin için hazırladığımız haberler