SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor Frank Boya'yı bitiriyor

Trabzonspor Frank Boya'yı bitiriyor

Karadeniz Özel

29 Mart 2020 Pazar - 09:58




Belçika’nın Mouscron takımında forma giyen 23 yaşındaki ön libero Frank Boya, ortaya koyduğu futbolla bu sezona damga vurdu. Belçika basınında yer alan haberlere göre, 1.90’lık boyu ve futbol stiliyle Fransızların ünlü yıldızı Paul Pogba’ya benzetilen Boya, Bordo-Mavili scoutlardan tam not aldı.





Karadeniz Gazete //// Mouscron’ın hocası Bernd Hollerbach da, ‘Frank, Türk takımı Trabzonspor’u istiyor’ sözleriyle bu transferdeki gelişmeleri doğruladı. Geride kalan sezon 28 karşılaşmada Mouscron forması giyen Frank Boya, takımına 2 gol 1 asistlik katkı sağladı. Kamerunlu ön liberonun Mouscron ile sözleşmesi sezon sonu bitiyor.

Futbolseverlerin adını ilk kez Karadeniz gazetesinden duyduğu Frank Boya transferinde flaş gelişmeler yaşanıyor. Karadeniz, 24 Mart Salı günü manşetinde, “Guelor Kanga ile söz kesen Trabzonspor’un aklını Frank Boya karıştırdı” haberini yapmış ve 23 yaşındaki Kamerunlu ön liberoya Bordo-Mavili takımın ilgisini sayfalarına taşımıştı. Aynı haberin bir değişiği bu kez Belçika basınından geldi.

Belçika medyası, Trabzonspor’un Mouscron takımında forma giyen 23 yaşındaki ön libero Frank Boya ile yakından ilgilendiğini ve bu oyuncuyu renklerine katmak istediğini duyurdu. Yapılan haberde, “Futbol stili ve uzun boyuyla Fransız yıldızı Paul Pogba’ya anımsatan Boya, Trabzonspor tarafından yakın takibe alındı. Oyuncu da Türk takımı istiyor. Zaten Mouscron’ın hocası Bernd Hollerbach da transferi doğruladı” denildi.

23 yaşında 1.90 boyunda olan Frank Boya bu sezon Belçika Jüpiter Lig’inde Mouscron formasıyla 28 maça çıktı. Kamerunlu ön libero 1 karşılaşmayı ise sarı kart cezalısı olduğu için kaçırdı. Topu oyuna iyi sokması ve güçlü fiziği ile dikkat çeken Frank Boya, 2 kez de Kamerun Milli Takımı’nda oynadı. Gönderilen Obi Mikel’in yerine düşünülen Boya’nın takımı ile sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Ön libero için düşünüler diğer isim ise Sparta Praglı Guelor kanga.

 

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap