Trabzonspor, Atina'dan avantajlı dönüyor

UEFA Avrupa Ligi playoff turunda Yunanistan temsilcisi AEK'yı deplasmanda 31 yenen bordomavililer, rövanş öncesi önemli avantaj yakaladı Ekuban, Trabzonspor formasıyla ilk kez 'hattrick' yaparken, bu sezon Avrupa kupalarında 4 gole ulaştı.

Trabzonspor, Atina'dan avantajlı dönüyor
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında konuk olduğu Yunanistan temsilcisi AEK'yı 3-1 yenen Trabzonspor, rövanş müsabakası öncesi önemli bir avantaj sağladı.

Karşılaşmanın hemen başında yenik duruma düşen bordo-mavililer, ardından penaltı kaçırdığı maçta Ekuban ile bulduğu gollerle ilk yarıyı 2-1 önde kapamayı başardı.

İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Karadeniz ekibi, Ekuban'ın 'hat-trick' yaptığı müsabakadan 2 farklı galibiyetle ayrılarak, 29 Ağustos'ta Trabzon'da oynanacak rövanş öncesi büyük avantaj elde etti.

- Bileği bükülmüyor


Trabzonspor, geçen sezon 26 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor karşısında aldığı 3-1'lik yenilginin ardından mağlubiyet yaşamadı.

Bordo-mavililer, son 15 resmi karşılaşmada 10 galibiyet, 5 beraberlik elde ederken, 177 gündür de yenilgi görmedi.

- Ekuban 'hat-trick' yaptı, Avrupa'da 4 gole ulaştı

Trabzonspor'un Ganalı oyuncusu Caleb Ekuban, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. maçında 4. golünü kaydetti.

AEK filelerini 3 kez havalandıran bordo-mavili futbolcu, Sparta Prag ile oynanılan ilk maçta da 1 gol atmıştı.

Ganalı futbolcu, Trabzonspor formasıyla ilk kez 'hat-trick' yapmayı başardı.

- 50. galibiyetini aldı


Trabzonspor, AEK maçını kazanarak Avrupa kupalarındaki 50. galibiyetini elde etti.

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarındaki 128. karşılaşmasına Yunan ekibi karşısında çıkarken, 50. kez galip gelmeyi bildi. Avrupa'da çıktığı 33 maçtan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, 45 maçta ise rakiplerine boyun eğdi.

- UEFA Avrupa Ligi'nde iki penaltı da kaçtı

Trabzonspor, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde kazanılan 2 penaltı atışını da golle sonuçlandıramadı.

Bordo-mavili takımın 3. eleme turu rövanşında Trabzon'da Sparta Prag ile oynadığı karşılaşmada Nwakaeme, AEK maçında da Sosa penaltı atışlarını değerlendiremedi.

- Karaman: 'İyi bir kazanım'

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında konuk olduğu Yunan ekibi AEK'yı 3-1 mağlup eden Trabzonpor'da teknik direktör Ünal Karaman, ülke adına bu skorun iyi bir kazanım olduğunu söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Ülkemiz adına 3-1'lik skor iyi bir kazanım." ifadesini kullanarak, "Ülkeden uzak olmamız bir şeyi değiştirmiyor. Orada acı ve gözyaşı varsa, tabii ki ona katılacağız. Şehitlerimiz var, makamları zaten cennet. Ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Futbolun doğrularını yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

"Bizim adımıza oldukça memnun edici bir sonuç. Rakibimizi de tebrik ediyorum. Şartlar ne olursa olsun futbol oynamaya çalıştılar. Bizim açımızdan bu skor sevindirici ama iki ayaklı düşündüğümüz zaman henüz biten bir şey yok. İkinci maça da en iyi şekilde hazırlanacağız. Umarım arzu ettiğimiz oyunu oynar ve sonucu alırız."

- Cardoso: "Durumun zor olduğunu biliyorum"

AEK Teknik Direktörü Miguel Cardoso, ilk yarı başındaki iyi oyunlarını devam ettiremediklerini belirterek, "Maçta 1-0 öndeyken, kornerlerden 2 gol yedik. İkinci gol için fırsatlarımız vardı. İkinci yarı maalesef pozisyonumuzu kaybettik ve hatalar yaptık. Rakibin yaptığı kontrataklardan 3. golü yedik. Maç boyunca iyi oyunumuzu sürdürmeliydik. Rakibin hızlı oyuncuları vardı. Hatlarımız birbirinden uzaklaştı. Daha dengeli oynamalıydık." değerlendirmesinde bulundu.

Önlerinde bir 90 dakika bulunduğunu kaydeden Cardoso, "Aptal değilim. Durumun zor olduğunu biliyorum. Mutlu değiliz. Daha iyi oynayabilirdik. Takımımız birbirini tanıyor. 72 saat sonra yine bir maçımız var. Enerjimizi korumamız lazım. Benden enerjimi kaybetmemi beklemeyin. Takım olarak hep beraber devam edeceğiz. " şeklinde konuştu.

Kaynak: AA