SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu ve Ünal Karaman ile yeniden doğdu!

Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu ve Ünal Karaman ile yeniden doğdu!

05 Aralık 2019 Perşembe - 20:43




Trabzonspor'a geldiği günden bu yana şehrin adeta çehresini değiştiren teknik direktör Ünal Karaman ve Başkan Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili taraftarlara 'geçmişi unutun, gelecek bizimdir' mesajı veriyor....





TRABZONSPOR'U ÖZ EVLATLARI KURTARDI!

Trabzonspor'a geldiği günden bu yana şehrin adeta çehresini değiştiren teknik direktör Ünal Karaman ve Başkan Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili taraftarlara adeta 'geçmişi unutun, gelecek bizimdir' mesajı veriyor... 5 yıl aradan sonra Karaman ile yeniden UEFA Avrupa Ligi'ne katılan ve genç yetenekleriyle büyük bir savaş veren Karadeniz ekibi, Süper Lig'de de etkileyici oyunuyla kendinden söz ettiriyor. İşte Trabzonspor'da Ünal Karaman ve Ahmet Ağaoğlu sistemiyle beraber gelen dev çıkış...

VAZGEÇMEYEN ADAM; ÜNAL KARAMAN

2017-18 sezonunda Kardemir Karabükspor başında 8 karşılaşmada görev alan Ünal Karaman'ın takımı, beraberlik dahi alamadan TFF 1. Lig'e düşmüştü. Kulübün içerisindeki yaşanan büyük mali krizler, oyuncuların ücretlerinde yaşanan aksaklık, Karaman'ın başını ağrıtsa da kulübünde görev almaya devam etmiş, dümeni terk etmemişti.

'YETİŞTİR - PATLAT - SAT!'


Tarihler Haziran 2018'i gösterdiğinde Trabzonspor ile mukavele imzalayan 54 yaşındaki teknik adam, bordo-mavililerin çiçeği burnunda başkanı Ahmet Ağaoğlu ile anlaşması üzerine takımın başına getirildi. Eski dönemlerden kalan ağır borç yükleri ve transferlerin icralık olması ikilinin zorluk çekmesine neden olsa da, strateji geleceğe yönenilki; 'Yetiştir - parlat - sat!'

DÜŞÜK BÜTÇE İLE ÖNEMLİ TAKVİYELER

Transferde eli kolu bağlı olan Karadeniz ekibi, 2018-19 sezonunda İran'ın Persopolis takımından Vahid Amiri, Gençlerbirliği'nde Zeki Yavru, Leeds United'dan kiralık olara Caleb Ekuban, Fransa'nın Lorient takımından Zargo Toure, İran'ın İstiklal takımından Hosseini ve İsrail'in Hapoel Beer Sheva takımından Anthony Nwakaeme'yi kadrosuna katmıştı.

TRANSFER BÜTÇESİ İÇİN AYRILIKLAR

Bordo mavililer, aynı sezon Okay Yokuşlu'yu 6,8 milyon euroya Celta Vigo'ya, Kucka'yı 5,4 milyon euroya Parma'ya, Castillo'yu 2,5 milyon euroya Club Tijuana'ya, Bero'yu 1,8 milyon euroya Vitesse'ya, Burak Yılmaz'ı 1,5 milyon euroya (ara transfer) Beşiktaş'a göndermişti.


İÇERDE DENGELER BOZULMADI

Transferlerin yanında mevcut kadroda Yusuf Yazıcı, Abülkadir Ömür, Uğurcan Çakır gibi genç yetenekler ve Arjantinli Maestro Jose Ernesto Sosa vardı.

F.BAHÇE'YE ŞOK, TRABZONSPOR AVRUPA'YA

Etkin futbolu ile rakiplerine kök söktüren bordo-mavililer, aynı sezon yeni başkanı Ali Koç ve yeni teknik direktörleri (Cocu, Koeman, Ersun Yanal'lı) Fenerbahçe'nin önünde ligi 62 puanla 4. sırada tamamlamış, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı. Sarı-lacivertliler ise 46 puanla 6 sırada kalarak Avrupa vizesi alamamıştı.

STRATEJİ İLK MEYVESİNİ VERDİ; YUSUF YAZICI 17 MİLYON!


2019-2020 sezonunda ise Trabzonspor'da adeta 'şahlanış' dönemi baş gösteriyordu. Yusuf Yazıcı'yı 17 milyon euro bedelle Fransa'nın Lille takımına satarak kan kaybettiği düşünülen bordo-mavililer, yeni bir 'Yusuf' doğurdu. Şehrin içerisinden yararlanarak genç yetenekleriyle nam salan Trabzonspor, orta sahanın göbeğine Abdülkadir Parmak'ı koydu ve orta sahayı genç yeteneğe emanet etti.

GOLCÜSÜNÜ KAYBETTİ

Yusuf Yazıcı'nın yanı sıra Trabzonspor, Hugo Rodallega gibi gol yükünü üstlenen bir yıldızla yollarını ayırmıştı.

DÜNYA DEVLERİ TRABZON'A GELDİ!

Yaz transfer sezonunda Başkan Ağaoğlu, şehrin talebini yerine getirmek için kolları sıvadı ve aylarca beklenilen dünyaca ünlü transferi 'öz kaynaklarının yanına' ekleyerek tecrübe kazanmasını sağlayacaktı. Nitekim, dünyaca ünlü yıldızlar John Obi Mikel ve Daniel Sturridge gibi 2 yıldız artık bordo-mavili formayı giyecek, ayrıca Premier Lig'in önemli golcülerinden Sörloth gol yollarındaki alternatif isim olacaktı.


GENÇ YETENEKLER TRABZONSPOR'A AKIN ETTİ!

Bununla beraber Trabzonspor, genç yetenekleri kadrosuna dahil etmeye devam ederek transferde adeta 'şov' yaptı. Marsilya'dan Yusuf Sarı (20), W. Bremen'den Ahmet Canbaz (21), LASK Linz'den Doğan Erdoğan (22) gibi geleceğin yıldızlarıyla uzun süreli kontratlar imzalandı.

CAZİBE MERKEZİ OLDU

Trabzonspor sadece 2 sezonda, Ünal Karaman ve Ahmet Ağaoğlu işbirliği ile geçmişi unutmuştu. Son 5 yılda Avrupa kupalarına gidemeyen ve borç içerisinde olan kulüp artık bir cazibe merkezine dönüşmüş, izleyenlerini kendine mest etmiş duruma gelmişti.

Ünal Karaman'ın şehrin çocuklarına güvenmesi, bu çıkıştaki en büyük etmen olurken, Ahmet Ağaoğlu'nun, Karaman'a sonsuz güvenmesi de bu iş birliğini pekiştirir nitelikteydi. Nitekim 'uluslararası camiada' da kendine bu çıkış kendine yer buldu.

BARCELONA'DAN MESAJ VAR!

Barcelona'nın dünyaca ünlü savunmacısı Gerard Pique, Trabzonspor'un çok beğenilen videosunu paylaşarak tanıtıma büyük bir katkıda bulumuştu. Pique, Trabzonspor'un 'Keşan motifli' formasının tanıtım filmini paylaşmış ve "Bu video Trabzonspor'un yeni formasını tanıtıyor. Futbola aşıksanız ve eskiden sokakta top koşturmuşsanız sizi ağlatır. Harika" mesajı yayınlamıştı.

NAMAĞLUP BAŞLANGIÇ

Hedefini sessiz sedasız 'zirve' olarak belirleyen Trabzonspor, 2019-2020 sezonunda iyi bir başlangıç yaparak i,lk 3 haftalık önemli periyodu namağlup tamamlamıştı. Özellikle Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak, Sosa, Sörloth gibi yıldızların kendini ön plana attığı sezonda bordo-mavililerin yükselişi aralıksız devam ediyordu.


UEFA'YA DAMGA VURDU!

Öte yandan Ünal Karaman'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki cesur tercihi de Avrupa'da gündem olmaya başlamıştı. Bordo-mavililerin son olarak oynadığı Getafe kaşrılaşmasında Karaman, genç oyuncuları Erce Kardeşler, Abdurrahim Dursun, Serkan Asan, Dogan Erdogan, Kerem Baykus, Abdulkadir Parmak, Muhammet Akpinar, Fıratcan Üzüm, Behlül Aydın'ı sahaya sürerek cesur bir karara imza atmıştı.

"ÇOLUK ÇOCUKLA ŞAMPİYONLUĞA GİDECEĞİZ!"

Şampiyonluğa olan inancını da resmeden Başkan Ağaoğlu, sezon başında kendisine yöneltilen genç ve tecrübesiz olarak addedilen transferler için, "Şampiyonluğa çoluk çocukla mı gideceğiz diye eleştiriler geliyor... Evet çoluk çocukla gideceğiz. Fransa'yı yenen Milli Takım'da ligi şampiyon bitiren takımdan 1 tane futbolcu varken Trabzonspor'dan kaç futbolcu olduğu ortadadır" yorumunda bulunmuştu.

YILLAR SONRA KAR ELDE ETTİ!

Trabzonspor, yıllar sonra 'mali anlamda doğru yönetildiğini' ispat eder nitelikte bir açıklama yayınladı. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Trabzonspor Sportif A.Ş'nin 106 milyon 897 bin 156 TL kar ettiği görüldü." denildi.

Beğendim
4
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap