Trabzonlu Bala ailesi Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyan Sudanlı öğrencileri evlerine çaya davet etti. Türk misafirperverliğini ve Trabzonlu samimiyetini gösteren ailenin bu daveti herkes tarafından takdir edildi. Sudanlı öğrenciler ile hoş sohbet ve samimiyet içerisinde geçen davet Sudanlıları da mutlu etti. Davetten çok memnun kaldıklarını ifade eden Sudanlı öğrenciler, KTÜ ve Trabzon’da hep sıcak insanlarla karşılaştıklarını belirterek, “Türkler ve Trabzonlular gerçekten çok sıcak ve misafirperver insanlar, paylaşmayı çok seviyorlar ve dost canlısılar. Şimdi de bize evlerini açtılar. Tüm bunlardan dolayı onlara teşekkür ediyoruz” dediler.

Sudanlı öğrencileri ağırlamaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Emine Bala ise “Sudanlı kardeşlerimiz burada memleketlerinden ve ailelerinden uzakta yaşıyorlar. Onlara  burada aile ortamını yaşatmak ve hasretlerini bir nebze olsun gidermek istedik. Başarılı olduysak ne mutlu bize” ifadelerini kullandı. 
Yaklaşık 3 yıl önce Sudan büyükelçiliğine atanan Trabzonlu hemşehrimiz Doç. Dr. İfrfan Neziroğlu da davetten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Sıcak ve içten ev sahipliğiyle Sudanlı gençlere Türk misafirperverliğini gösteren Bala ailesine teşekkürler” dedi.