Rusya'dan Türkiye'den ithalat açıklaması!

Rus Başbakan Yardımcısı Rusya'dan Türkiye'ye ithalat kısıtlaması hakkında açıklamada bulundu. Medvedev'in açıklamasına göre kısıtlama getirilecek ürünler arasında sebze ve meyve de var. Rus Başbakan Yardımcısı açıklamasında; “Şu anda Türkiye’den sanayi ür

Rusya'dan Türkiye'den ithalat açıklaması!

Rus Başbakan Yardımcısı Rusya'dan Türkiye'ye ithalat kısıtlaması hakkında açıklamada bulundu. Medvedev'in açıklamasına göre kısıtlama getirilecek ürünler arasında sebze ve meyve de var.

Rus Başbakan Yardımcısı açıklamasında; “Şu anda Türkiye’den sanayi ürünlerinin ithalatını yasaklamaktan kaçınıyoruz.  Endüstriyel ürünlerin ithalatına yönelik şimdilik bir kısıtlama yok. Enflasyonist baskıları hafifletmek için Türkiye’den gıda ithalatına sınırlamalar birkaç hafta ertelenecek” dedi.

Rus Başbakanı Medvedev ise kısıtlamalar Türk vatandaşlarına değil, Türkiye'ye karşı açıklamasında bulundu.

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Türkiye'ye tur paketi satışlarının ve 'charter' uçuşların yasaklandığını söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev Rusya Bakanlar Kurulu'na Türk iş sektörüne kısıtlayıcı önlemlerin amacını anlatmaları talimatını verdi.

Başbakan, "Onlar Türkiye hükümetinin politikasının ‘rehineleri' oldular" dedi. Ayrıca Medvedev bu kısıtlamaların gereklilik halinde genişleyebileceğini bildirdi.

Medvedev, "Türkiye garip bir tavır takınıyor. Yorumları gereksiz" dedi. Medvedev ayrıca, alınan sınırlama kararlarının uygulanmasında pragramik olunmasını, kararların Ankara'nın en hassas olacağı, Rusya'nın ise en az zarar göreceği şekilde uygulanmasını istedi. 

Medvedev, "Rusya Federasyonu'nun Türkiye'ye karşı aldığı tedbirler, Türkiye'nin agresif ve düşmanca eylemlerine gerekli bir yanıt" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler