Trabzon’da görevden alınan öğretmenlerle ilgili dikkat çeken ayrıntı

Bank Asya ile para hareketliliği!

Trabzon’da görevden alınan öğretmenlerle ilgili dikkat çeken ayrıntı

Haber61/Haber Servisi Levent Ustabaşı - Türk Eğitim Sen Trabzon Şubesi Başkanı Coşkun Dilber darbe girişimi sonrası kendilerine diğer sendikalardanda gelen üyelerin ‘biz bunlara inandık ama şimdi inanmıyoruz. Yapının tepesindekilerin yaptıkları bizim kabul edeceğimiz şeyler değil. Bize yardımcı olun” diyerek mağdur edildiklerini söylediklerini ifade etti.

Darbe girişimi sonrası yapılan FETÖ operasyonları ile ilgili Trabzon’da öğretmenlerin üye olduğu sendikalar ve üye olmayanlar dahil milli eğitimden 292 personel açığa alındı. Türk Eğitim Sen Trabzon Şubesi Başkanı Coşkun Dilber operasyonla açığa alınan ve gözaltına alınan milli eğitim personelinin genellikle Türkiye genelinde olduğu gibi Aktif Eğitim Sen’e daha fazla üye olanlardan olduğunu vurguladı.

Ayrıca Coşkun, “Bizim sendikamızda üye olanlardan açığa alınanlar genelde Aktif Eğitim Sen üyesi olup sonradan bize katılanlardır. Birde Bank Asya ile para hareketliliği olan cemaate yakın isimlerdir” dedi.

4 bin civarında üyelerinin olduğu Trabzon’da bu örgüte yakın 15 civarında kendi üyeleri olan kamu personelinin göz altına ve açığa alındığı yönünde tespitlerinin olduğunu ifade eden Başkan Coşkun, “Diğer sendikalara bakıldığında çok daha fazla..” şeklinde konuştu.

Başkan Dilber, diğer sendikalara üye olup da bize gelerek, "Bizim bir günahımız yok. Bunlara inandık ama tepesinde yapılanlar kabul edilecek şeyler değildir. Diyerek bizden yardım talep eden kamu personelleri olmuştur. Genel merkezimizle irtibatlı gerekli tespit ve çalışmalarımızı yapmaktayız. Trabzon’da görevden alınanların çoğu genelikle yapının tepesini bilmemektedir. Bugün kol kola girmeliyiz. Bugün biz haklıydık sen haksızdın yok. Bugün birlik olma günüdür. Samimiyetle olanları basiretle dile getiriyoruz” diyerek konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber