"Trabzon'a Fransız Kalmayın" sergisi Paris'te açıldı

"Trabzon'a Fransız Kalmayın" sergisi Paris'te açıldı
© 
By Devrim Hacisalihoglu
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Paris Trabzon Kültür Derneği tarafından Paris’te düzenlenen Trabzon'a Fransiz Kalmayın isimli resim sergisi açıldı

REKLAM

Paris Trabzon Kültür Derneği (Association Culturelle de Trabzon) tarafından Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Trabzon'a Fransiz Kalmayın başlıklı resim sergisi Epinay-sur-Seine Belediyesi Mendes France Salonu’nda açıldı.

Trabzonlu 11 resim sanatçısının 55 eserinin yer aldığı serginin açılışında, bu sanatçılardan Yasemin Kalyoncu, Ekrem Kutlu ve Raif Kalyoncu da bizzat bulundu.

Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Barış Tantekin, Paris Trabzon Kültür Derneği başkanı Bülent Cumur, Epinay-sur-Seine Belediyesi Baskan Yardımcısı Patrice Konieczni ve Kültür Müdürü Soizic Cornieres ile Fransa'da Türkiye konusunda faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Paris Baskonsolosu Baris Tantekin burada yaptığı konuşmada Trabzon'un sanatçılarını Paris'e getiren serginin iki ülke arasındaki yakınlaşmaya da katkıda bulunur nitelikte olduğunu söyledi.

Tantekin ayrıca Fransa genelindeki Türk kültür ve dayanışma derneklerinin her geçen gün daha önemli ve nitelikli etkinlikler düzenlemekte olduğunu, organizasyon konusunda bu alanda önemli mesafe katettiklerini de belirtti.

Epinay-sur-Seine Belediyesi Baskan Yardımcısı Patrice Konieczni de konuşmasında, Epinay'da bulunan Trabzon Kültür Derneği ile uzun bir süredir ve cok sayıda kültür sanat etkinliği düzenlediklerini ve bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Konieczni, derneğin başkanı Bülent Cumur'a Paris'in kültür sanat alanındaki çok sesliliğine katkı yaptıkları için teşekkür etti, "Trabzon'un balıkçı ağları ve ve teknelerini buraya taşıyarak iki kültür arasında köprü kurdunuz." dedi.

Konuşmaların ardından kokteyl ile devam eden sergiye, ilk gününde, Paris'te yaşayan Türkiye kökenli sanatseverlerin yanı sıra Fransızlar da ilgi gösterdi.

Ancienne Bibliotheque, Mendes France, 25 Rue de Paris 93800 Epinay-sur-Seine adresindeki sergi 29 Nisan’a kadar her gün 10.00 ile 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sergide Ali Candaş, Adil Ocak, Ceyhan Murathanoğlu, Ekrem Kutlu, Evrensel Baş, Haydar Durmuş, Kenan Demir, Osman Zeki Demirkale, Raif Kalyoncu, Rasim Cubukcu ve Yasemin Kalyoncu'nun eserleri sergileniyor.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Akçaabat'tan Paris'e film gibi göç hikayesi: 'O zamanlar vizeyle gelinmiyor, sadece pasaport'

Prenses Diana'nın açık arttırmayla satılacak kıyafetleri Hong Kong'da sergileniyor

Expo 2023 Doha, çölleri daha yeşil hale getirmek için çalışıyor