Trabzon'da o birim yenilendi! İlk Ziyareti Zorluoğlu yaptı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin yenilenen üniversite hazırlık kursu binasını ziyaret etti.

Trabzon'da o birim yenilendi! İlk Ziyareti Zorluoğlu yaptı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesi’nde bulunan mezun öğrencilere yönelik üniversite hazırlık kursunu ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışması ile düzenlenen kurs binası bu sene yanilendi. Bir Kampüs havasının yaşandığı kurs binalarında incelemelerde bulunan Zorluoğlu, Öğrenci ve Öğretmenlerle sohbet edip isteklerini sordu. Aldığı ceveplardan memnun olduğunu belirten Zorluoğlu “Buranın eski halini bilenler takdir edecekler ki buraya sihirli bir dokunuş oldu. Mekanlarıyla, sınıfıyla ve bahçesi ile bambaşka bir mekan oldu. Çocuklar da bundan son derece mutlu olmuşlar benim görüştüğüm kadarıyla.” İfadelerini kullandı.

Zorluoğlu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada;"Gençlerimizin geleceğe hazırlanması bizim çok önem verdiğimiz bir husus. Dershaneler kapatıldıktan sonra okuldaki öğrencilere kurslar var Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden. Mezun öğrencilerimiz için böyle bir imkan yok ama Halk Eğitim Merkezleri üzerinden gençlerimizi üniversite sınavına hazırlıyoruz. Trabzon’da Halk eğitim ve Milli Eğitim iş birliği ile mezun olan öğrencilerimize üniversite sınavı konusunda destek vermeye çalışıyoruz. Birkaç yıldır devam bir husus ama biz bir yenilik getirmek istedik. Fiziki imkanları bakımından daha donanımlı, çocuklarımızın daha mutlu olarak ayrılacağı bir mekan oluşturmaya çalıştık. Bugün gelip görmek istedim ve çok mutlu oldum. Buranın eski halini bilenler takdir edecekler ki buraya sihirli bir dokunuş oldu. Mekanlarıyla, sınıfıyla ve bahçesi ile bambaşka bir mekan oldu. Çocuklar da bundan son derece mutlu olmuşlar benim görüştüğüm kadarıyla. Değerli öğretmenlerimiz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün çabalarıyla inşallah buradaki öğrencilerimiz buradan üniversiteyi kazanarak ayrılmış olacaklar. 1050’nin üzerinde öğrencimiz burada eğitim görüyor. Yarısı kız yarısı erkek. Hatırı sayılır bir kısmı da alt gelire sahip ailenin çocukları. Onlara yardımcı olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bir gözüm buranın üzerinde olacak ve buraya destek vermeye devam edeceğiz. Buradan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum, güzel çalışmalar yapmışlar ve buranın çevresini değiştirmişler. Halk eğitim merkezine de teşekkür ediyorum. Burayı bir bakıma onlar idare ediyorlar. Öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum onların çabalarıyla öğrencilerimiz geleceğe hazırlanıyor.” İfadelerine kullandı.

Sadece Ortahisar ve Arsin’de bu kursların bulunmasının hazırlanması üzerine “Van’da bu uygulamayı tüm ilçelerde yapmıştık. Umarım bunu Trabzon’daki tüm ilçelerimizde de yaygınlaştırarak devam ederiz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber