Trabzon'da Koronavirüsten 16 Kişi Tedavi Görüyor, 4'ü Yoğun Bakımda!

Tüm Türkiye’ye Yayılan Koronvirüs Vakalarından İse Ne Yazık Ki Trabzon’da Nasibini Aldı. Trabzon’da Bir Kişinin Hayatını Kaybettiği Koronavirüsten Bugün İtibariyle 16 Kişide Koronavirüs Pozitif Tedavi Gördüğü Bildirildi. 3’ü Çocuk 16 Kişinin İse Kan Testlerinin Negatif Çıktığı Ancak Olası Koronavirüs İhtimaline Karşı Hastanede Tedbir Amaçlı Karantinada Tutulduğu İfade Edildi

Çin’den Başlayarak Tüm Dünyayı Etkisi Altına Alan Koronavirüs, Türkiye’de De Ölümlere Neden Oluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Dün Akşam Açıkladığı Son Verilerin Ardından Türkiye’de Koronavirüsten Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 44’e, Vaka Sayısı İse 1872’ye Çıktığı İfade Edildi.

TRABZON’DA TESTLERİ POZİTİF ÇIKAN 16 KİŞİNDEN 4’Ü YOĞUN BAKIMDA

Tüm Türkiye’ye Yayılan Koronvirüs Vakalarından İse Ne Yazık Ki Trabzon’da Nasibini Aldı. Trabzon’da Bir Kişinin Hayatını Kaybettiği Koronavirüsten Bugün İtibariyle 16 Kişinin Tedavi Gördüğü Bildirildi. Koronavirüs Testi Pozitif Çıkan 16 Kişiden 91 Yaşındaki Hastanın 1 Kişinin Durumunun Ağır Olduğu Ve Toplamda 4 Hastanın Yoğun Bakımda Tedavi Gördüğü İfade Edildi. 12 Kişi İse Koronavirüs İçin Özel Olarak Hazırlanan Polikliniklerde Tedavi Gördüğü Kaydedildi.

3’Ü ÇOCUK YAŞTA 16 KİŞİNİN SONUCU NEGATİF ÇIKTI 

3’ü Çocuk Yaşta Toplam 16 Kişiye De Şüphe Üzerine Test Yapıldığı Kaydedildi. 16 Kişinin İlk Test Sonuçlarının Sevindirici Bir Şekilde Negatif Çıktığı Kaydedilirken, Her İhtimale Karşı Ayrı Bir Poliklinikte Gözlem Altında Tutuldukları Belirtildi. 

TRABZONLUNUN TEDBİRİ İŞE YARIYOR

Trabzon'da Duyarlı Vatadaşların Evde Kalmaları Ve Tedbirlere Dikkat Etmeleri Üzerine Şehirde Salgının Şuanlık Kontrol Atlında Tutulabildiği İfade Edildi. Günlere Göre Vaka Sayısının Fazla Yükselmediği Kaydedildi.

HIZLI TEST KİTLERİ DEVREYE GİRİYOR

Trabzon’da Koronavirüs Vakalarına Karşı Önlemler Her Geçen Gün Daha Da Arttırılıyor. KTÜ Tıp Fakültesi’nde Koronvirüs Testlerinin Devreye Girmesinin Ardından Daha Hızlı Sonuçların Alınması İçin Hızlı Test Kitlerinin De Bugün Veya Yarın Yapılmaya Başlanacağı Kaydedildi. Hızlı Test Kitleri İçin Trabzon’da Kaşüstü Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Ayrı Bir Laboratuvar Kurulacağı, Böylelikle Pozitif Çıkması Olası Vakalarda Daha Hızlı Hareket Edilip Virüsün Yayılmadan Önlem Alınabileceği İfade Edildi

VİRÜSE YAKALANMAMAK İÇİN 14 KURAL

Öte Yandan Tüm Türkiye’de Olduğu Gibi Trabzon’da Da Virüsün Yayılımının Durdurulması İçin 14 Kurala Uyulması Noktasında Dikkat Çekiliyor.  Sağlık Bakanlığı Tarafından Paylaşılan 14 Kural İse Şu Şekilde:

1-Ellerinizi Sık Sık, Su Ve Sabun İle En Az Yirmi Saniye Boyunca Ovarak Yıkayın.

2- Öksürme Ve Hapşırma Sırasında Ağzınızı, Burnunuzu Tek Kullanımlık Mendille Kapayın. Mendil Yoksa Dirsek İçini Kullanın. 

3- Ellerinizle Gözlerinize, Ağzınıza Ve Burnunuza Dokunmayın 

4- Soğuk Algınlığı Belirtileri Gösteren Kişilerle Aranıza En Az 3 4 Adım Mesafe Koyun. 

5- Yurt Dışı Seyahatlerinizi İptal Edin Ya Da Eteleyin. 

6- Yurt Dışından Dönüşte İlk 14 Gününüzü Evinizde Geçirin. 

7- Bulunduğunuz Ortamları Sık Sık Havalandırın. 

8- Kapı Kolları, Armatürler Lavabolar Gibi Sık Kullandığınız Yüzeyleri Su Ve Deterjanla Her Gün Temizleyin. 

9- Havlu Gibi Kişisel Eşyalarınızı Ortak Kullanmayın. 

10- Kıyafetlerinizi 60-90 Derecede Normal Deterjanla Yıkayın. 

11- Tokalaşma, Sarılma Gibi Yakın Temaslardan Kaçının. 

12- Bol Sıvı Tüketin, Dengeli Beslenin, Uyku Düzeninize Dikkat Edin. 

13- Soğuk Algınlığı Belirtileriniz Varsa Yaşlılara Ve Kronik Hastalığı Olanlarla Temas Etmeyin Ve Maske Takmadan Dışarı Çıkmayın. 

14- Düşmeyen Ateş, Öksürük Ve Nefes Darlığınız Varsa, Maske Takarak Bir Sağlık Kuruluşuna Başvurun.

Haber:61 Saat

b-250.jpg

Editör: TE Bilisim