61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı Türkiye’de de amansız mücadele sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son yaptığı bilgilendirmeyle Türkiye’de Koronavirüs’ten ölenlerin sayısı 15 kişi artarak 75’e çıktığı kaydedilirken vaka sayısının ise bin 196 artarak 3 bin 629’a yükseldiği belirtildi. Türkiye’de dün itibariyle yapılan test sayısı ise şimdiye kadar ki en yüksek rakam olan 7 bin 286’ya çıktı.




23 POZİTİF VAKA VAR

Türkiye’de bunlar yaşanırken Trabzon’da bugün sabah Koronvirüs testi pozitif çıkan 22 vaka sayısının 23’e yüksekliği öğrenildi. 23 hastadan 3’ünün yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü kaydedilirken 1’inin durumunun ise ağır olduğu bildirildi. 
Trabzon’da hatırlanacağı üzere 1’i Gümüşhane’den sevkli, toplamda 2 kişi Koronvirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

KAÇMA TEŞEBBÜSÜNDE BULUNUYORLAR
Trabzon’da tedavi gören hastalardan bazılarının ise hem hastane personelini hem de güvenlik güçlerini zor durumda bıraktığı öğrenildi. Bazı hastaların çalışanlara sürekli olarak iyileştiklerini söyledikleri ve taburcu edilme talebinde bulunduğu belirtiliyor. Ancak hastaların yapılan kontrollerinde iyileşmedikleri görüldüğü için bu talepleri reddedilince hastanede huzursuzluk yarattıkları hatta kimilerinin kaçma teşebbüsünde bulunduğu kaydedildi. 

TESTLER TRABZON’DA YAPILIYOR
Trabzon’da hatırlanacağı üzere bölgeye de hitap edecek şekilde KTÜ Tıp FAkültesinde bir laboratuvar Koronavirüs testi için devreye girmişti. Burada yapılan testlerle bölgede ki Koronavirüs vakaları anında tespit edilip izolasyonu sağlandığı kaydedildi. Bu testlerle izolasyonun çabuk yapılarak virüsün yayılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.