Trabzon'da engelliler için önemli proje

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu imzayı attı

Trabzon'da engelliler için önemli proje

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) "Bir Engelli Bin Değerli" Projesinin imza törenin Ankara'da gerçekleştirildiği bildirildi.

TTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Proje Koordinasyon Ofisi tarafından 2014 yılında hazırlanan projenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından destek almaya hak kazanmasının ardından, Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla imza töreni yapıldı.

Törene TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.

Proje ile engelli bireylerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, iş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması öngörülüyor.

Bu yılın Kasım ayında başlayacak ve 1 yıl sürecek projeyle Trabzon ve çevresinde fiziksel engelleri nedeniyle işsiz kalmış ya da ailesi tarafından toplumdan uzaklaştırılmış, kentsel alanlarda yaşayan 50 engelli bireye bölgeye özgü el sanatları olan hasır, telkari ve kazaziye örücülüğü alanında mesleki eğitim ve kişisel gelişim seminerleri verilecek.

Önemli bir projeye imza attıklarını belirten Hacısalihoğlu, "Başta projeyi destekleyen bakanlarımız Süleyman Soylu ve Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere tüm proje ortaklarımıza teşekkür ederiz. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması konusunda önemli bir adım attık. Kasım ayında başlayacak olan kurs ve seminerler bir yıl sürecek." ifadesinde bulundu.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem