61SAAT HABER SERVİSİ - Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşın emniyetle ilgili olan soruların daha rahat çözülebilmesi ve sorunların giderilmesi için Türkiye genelinde uygulanacak 'Güven Masası' uygulamasını başlattı. Proje kapsamında Trabzon’da da ilk etapta Ortahisar İlçesinde Taksim ve Çarşı Polis Merkezi ile birlikte Akçaabat, Arsin, Çarşıbaşı, Of, Sürmene ve Tonya Polis Merkezi Amirliklerinde ‘Güven Masası’ kurularak ülke genelinde başlatılan uygulama Trabzon’da da hayata geçirildi. 
Vatandaşların ilk temas noktasında kolaylıkla görebileceği uygun yerlere konulan Güven Masası ile, vatandaşların talep, şikayet ve ihbarlarının etkin ve hızlı bir şekilde alınıp, hem polis merkezi amirliklerindeki, hem de dışındaki iş ve işlemleri ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerin daha hızlı yapılması amaçlanıyor. 
Polis ve halk ilişkilerinin üst seviyelere taşıması ve daha iyi iletişim kurulması için kurulan Güven Masalarına, vatandaşların gönül rahatlığı ile gidebileceği ve güvenlikle ilgili kaliteli ve iyi hizmet alabilecekleri kaydedildi.