SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Trabzonspor Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Karadeniz Optimist Sporcu Geliştirme Kampı dün Trabzon’da start aldı. Türkiye Yelken Federasyonu 2020 faaliyet programında yer alan ve 27 Ocak’ta sona erecek olan kampta sporcuların farklı eğitmenler ve farklı metotlarla eğitim alma şansları olacak. Kampın ilk gününde sporcular yat limanında yelkenlerini ilk kez açtı.

Trabzon Yelken Kulübü Başkanı Mehmet Çakır “Amacımız yelken sporunu Trabzon’da sevdirmektir.” dedi. Trabzonspor Yelken Kulübü Müdürü Mürsel Ersoy ise “2020 Türkiye Yelken Federasyonu’nun yapmış olduğu eğitim programındaki optimist ve laser yelken kampının Trabzon’da ev sahipliğini yapıyoruz. İstanbul Büyükçekmece Kulübü, Kars Yelken Kulübü, Beşikdüzü, Darıca, Fatih Gençlik ve Trabzonspor Yelken Kulübü olarak 55 sporcuyla kampa start verdik. 9 gün sürecek olan kampımızda sporcularımız denizde, karada faaliyetlerini sürdürecek. Trabzon Yelken sporunu bilen yok. Biz bunu tanıtım amaçlı olarak yapıyoruz. Trabzonlular bu sporun burada olduğunu bilsin diye böyle bir aktivite yapıyoruz. 2011 yılında kurulmuş olan Trabzonspor Yelken Kulübümüz Türkiye şampiyonasına Trabzon’dan ilk sporcu gönderen kulüptür. Diğer kulüplerle birleşip bu işi daha üst seviyelere getirmek için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

GENİŞ KİTLELERE YAYILACAK
Türkiye Yelken Federasyonu Sportif Alt Yapı Koordinatörü Volkan Hatunoğlu “Türkiye Yelken Federasyonu 2020 Faaliyet Programı’nda yer alan Doğu Karadeniz Optimist Sporcu Geliştirme Kampını Trabzon’da gerçekleştiriyoruz. Kampımıza yaklaşık 55 sporcu katılıyor. Trabzon dışından İstanbul ve Kars’tan katılan sporcularımız var. Bu kampın amacı Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yelken sporunun geniş kitlelere yayılması, sportif altyapıyı zenginleştirmek ve sporcuların Türkiye milli takımını temsil edecek düzeyde yelken açmasını sağlamaktır. Kampımız 18 Ocak’ta başladı, 27 Ocak’ta bitecek. 9 günlük kampın sonunda sporcularımız aldıkları eğitimler neticesinde yarışabilir, performanslarını arttırabilir hale gelecekler.” dedi.

HAVA ŞARTLARI YELKEN İÇİN İDEAL
Hatunoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “2020 takviminin ilk kampı. Böyle bir kamp uygulaması Yelken Federasyonu tarafından ilk kez yapılıyor. Türkiye’de Bodrum, Marmaris ve Çeşme gibi yerlerde yelken sporu etkin olarak yürütülürken Karadeniz Bölgesinde bu faaliyetler sınırlı kalmakta. Türkiye Yelken Federasyonu’nun amacı Ülke genelinde yelken sporunun geniş kitlelere yayılmasıdır. Karadeniz’in dışa açılan kapısı olan Trabzon bu iş için oldukça ideal şartlar sunmakta. Denizin vermiş olduğu imkânlar doğrultusunda biz Trabzon’da yelken sporunu geliştirmek istiyoruz. Burada hava şartları yelken sporu için oldukça ideal. Yağmur görünmüyor, fırtınalı bir hava yok. Keyifli bir kamp olacağı düşüncesindeyiz. Trabzon’un ev sahipliğinde burada bulunmaktan memnunuz.”

Editör: Haber Merkezi