Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bulgaristan'da.

Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bulgaristan'da.

Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bulgaristan'da.

Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Erasmus+ Programme Of The European Union-Project-KA201” kapsamında “Sanat, Bilim Ve Teknolojinin Uyumu İle Yenilikçi Eğitim ve Öğrenme Materyali Geliştirilmesi” projesi için Bulgaristan’daydı…

 

Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Polonya ve Bulgaristan’dan paydaşların katılımıyla bilim, teknoloji ve sanat birlikteliğini hedefleyen; “Erasmus+ Programme Of The European Union-Project-KA201” kapsamında ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleşen,   “Sanat, Bilim Ve Teknolojinin Uyumu İle Yenilikçi Eğitim ve Öğrenme Materyali Geliştirilmesi” projesinin çalışmaları bilindiği üzere devam etmektedir.

Projenin geride kalan üç çalışma etabından (ilk ikisi 7-11 Ocak 2019, 24-28 Haziran 2019 Trabzon, Türkiye’de  ve üçüncüsü 1-5 Nisan 2019 Zywiec, Polonya’da olmak üzere) sonra projenin bir diğer ayağı için 14-18 Ekim 2019 tarihleri arasında proje ekibi Pernik, Bulgaristan’daydı.

Ana eylemi; inovasyon hedefinde işbirliği ve stratejik ortaklık ile iyi uygulamaların değişimi olan bu projede farklı kurumlarla birlikte olmak, yaşam boyu öğrenme hedefinde çok yönlü eğitimin gelişmesini mümkün kılmaktadır.

Türkiye ve Polonya Buluşmaları'nda  kinetik ana başlığında; ışık, renk , dönüşüm denge, merkez ve animatif oyun vb. konuları işeyen "Hareket Sanatla Buluşuyor" ve "Kinetic Workshop" gibi öğrenme ve öğretme  amaçlı  atölyeler yapılmıştır.

Bulgaristan etabında; geri-dönüşüm üzerine “Dress application of waste goods”,“Production of paintings with waste products”, geleneksel, kültürel sanat üzerine ”Traditional art on ceramics”, bilimi ve sanat aracılığıyla kavramak üzerine “Angular velocity/ Apprehending The Movement with Rhythmic Variance & Hierarchy” ve yazılımın animasyon ile buluştuğu  “Robotics Programming with mBot” gibi atölyeler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca sunumlar ve sosyal etkinliklerle dolu dolu geçen beş günlük süreç içinde, eğitim ve öğretim kurumlarının kendi alanlarında ve farklı alanlardaki (sosyal, toplumsal vb.) etkinliklerinin, kurumlar arası etkileşimin sağlanması ile arttırılmasında bu duruma yönelik bir ilerleme kaydedildiği gözlenen bir durumdur.

Özellikle farklılıklarına rağmen yerli ve yabancı öğrencilerin, proje dahilinde geliştirilmiş, eğlenceli sanat aktiviteleriyle, fen derslerinde kullanılacak materyallerin yer aldığı uygulama ve sunumlara beraberce uyum sağladığını gözlemlemek söz konusu projenin amacındaki olumlu sonuçlara ulaşıldığını göstermektedir.

Bulgaristan,Trabzon-Türkiye ve Polonya'dan çağdaş ve geleneksel eserler, kitap, kitapçık ve broşürlerle, proje kapsamında planlanan paydaşların kültürlerini tanıtan Okul Müzelerinin oluşturulmasının ilk adımı Bulgaristan Pernik'te gerçekleştirilmiştir.  

Proje kapsamında bir sonraki buluşma 2020 Nisan ayında Trabzon’da gerçekleştirilecektir.

bulgar1.jpg

bulgar2.jpg

bulgar3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler