Trabzon Tabipler Odası Başkanı Evde Koruyucu Siperlik Üretimi Yapıyor!

Trabzon Tabip Odası Başkanı, Komşularıyla Evde Sağlık Çalışanları İçin Koruyucu Siperlik Üretimine Başladı

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, Yeni Tip Koronavirüs (Covid – 19) Salgınında Sağlık Çalışanlarının Koruyucu Ekipman İhtiyacının Karşılanmasına Katkı Vermek İçin Komşularıyla Kolları Sıvadı. Evde Koruyucu Siperlik Üretimine Başlayan Dr. Ebru Sivri Ve ‘Koca Yürekli Ekibim’ Dediği Komşuları, Şimdiden 100 Parça Ekipmanı Tamamladı.

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Sürecinde Tek Yürek Olmak Gerektiğini İfade Ederek, “Hep Birlikte Üstesinden Geleceğiz Sloganıyla Yola Çıktık. Sağlık Müdürlüğümüz Siperlik Ve Diğer Koruyucu Ekipmanların Dağıtımına Devam Etmektedir. Ama Bu Süreçte Hem Onların Yükünü Biraz Hafifletmek Hem De Bu Tür Malzemelere Sürekli İhtiyaç Duyulduğundan Devamlılığı Sağlamak Adına Üzerimize Düşeni Yapmak İstedik. Koruyucu Siperliklerimizin Bir Kısmı Tamamlandı. Trabzon İçi Olmak Şartıyla Talep Eden Sağlık Çalışanlarına Ücretsiz Olarak Ulaştırılacaktır. Şimdilik Elimizde 100 Tane Var Ve Devamını Hazırlayan Koca Yürekli Bir Ekibimiz Var. Talepler Doğrultusunda Devamı Da Gelecektir” Dedi.

HER TÜRLÜ YARDIMA AÇIĞIZ

Dr. Sivri, “Evde Boş Durmayalım, Çorbada Bizim De Bir Katkımız Olsun’ Diyen Ve Yardım Teklifleriyle Gelen Kadınlarımıza Şükranlarımı Borç Biliyorum. Bakarsınız Yarın Bir Gün Maske Dikmeye De Başlarız. Herkesin Desteği Ve Önerileri Bizim İçin Değerlidir. Unutmayın, ‘Hep Birlikte Üstesinden Geleceğiz” Dedi. Sivri, Maske Üretiminde A-4 Asetat, Keçe, Zımba, Lastik Ve Çift Taraflı Yapıştırıcı Bant Gibi Basit Malzemeler Kullandıklarını Vurguladı.

Sivri, Yüz Koruyucu Ve Siperlik Olarak Adlandırılan Ekipmanın Sağlık Çalışanları Açısından Önemli Olduğunu İfade Ederek, “Solunum Yolu Semptomları Olan Hastayı Poliklinikte Muayene Sırasında Veya Hasta Odasında Direkt Bakım Verme İşlemi Sırasında Sağlık Personeli Tarafından Kullanılan Koruyucu Bir Ekipmandır.Kullandıktan Sonra Yüzde 1’lik Çamaşır Suyu Veya Alkol Bazlı Yer Yüzey Dezenfektanı İle Dezenfekte Edilmesi Gerekmektedir” Diye Konuştu.

ekran_resmi_2020-03-27_11.03.31.pngekran_resmi_2020-03-27_11.03.37.pngekran_resmi_2020-03-27_11.03.42.pngekran_resmi_2020-03-27_11.03.48.pngb-261.jpg

 

Editör: TE Bilisim