Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürü: Hava mevsim normallerinde

Trabzon Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Abdullah Ceylan, ülke genelinde sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinde olduğunu belirterek, bu değerlerin çok ekstra bir durum olmadığını söyledi. 

Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürü: Hava mevsim normallerinde

Bir haftalık hava durumunu değerlendiren Ceylan, bugün itibariyle bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiğini belirterek, hafta sonuna doğru sıcaklıkların artacağını söyledi.


Ceylan, "Bölgemizin kıyı kesimlerinde yağmur iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek. Yarından itibaren kıyı kesimlerimiz parçalı bulutlu, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur devam edecek. Çarşamba günü bölgemizin kıyı ve iç kesimlerde hafif olmak üzere yağış bekliyoruz. Çarşamba gününden sonra ise yağışlı hava bölgemizi tamamen terk etmiş olacak. Sıcaklıklar ise yağış anında 9-12 derece arasında devam ederken, perşembeden sonrası yağışın kesilmesiyle beraber hafta sonu sıcaklıkların artmasıyla 12-14 derece zaman zaman 15 derecelere ulaşacak” dedi.

Türkiye genelinde yaşanan sıcaklıkların mevsim normallerinde olduğunu kaydeden Ceylan, “Bu veriler mevsim normallerinde olan değerler. Yaşadığımız durumlar ülkemiz açısından çok ekstra durumlar değil” diye konuştu.

Ceylan, bölgedeki rüzgar durumunu da değerlendirerek, “Bölgemizde rüzgar durumuyla ilgili önemli bir değişiklik ya da kuvvetli eseceği yönünde bir durum beklenmiyor. Dolayısıyla denizciler için tehlike oluşturacak bir durum beklenmiyor” ifadelerini kullandı.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber