İnce; 'Atatürk gibi...'

Yalova Milletvekili ve CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, Trabzon İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, İlçe başkanı Ahmet Kaya başta olmak üzere bir çok partili katıldı. Trabzon Milletv

İnce; 'Atatürk gibi...'

Yalova Milletvekili ve CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, Trabzon İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, İlçe başkanı Ahmet Kaya başta olmak üzere bir çok partili katıldı. Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun toplantı da yer almaması ise dikkat çekti. İnce, partisinin genel başkanlığı çıktığı yolda verdiği umutları Trabzon'dan seslenerek açıkladı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK GİBİ...

'Dümende ve baş hattında uzun eğri burunlu insanlar vardı ki onnlar konuşmayı şefhetle seven insanlardı ki sırtı lacivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi için hiç kimseden hiç bir şey beklemeksizin bir şarkı söyler gibi ölebilirdiler diyor’ Nazın yöremin insanlarını böyle tanımlar dı sözleriyle konuşmasına başlayan İnce şöyle devam etti;

Bu çoğrafyada ki insanların zekasını pırıltısını direngenliğini ilk keşfeden Fatih Sultan mehmet’tir ve yanında ki yönetici kadrolarından hep buradan bir insan bulunmuştur. Bunu Mustafa Kemal Atatürk’te fark etmiştir. 1924 de şöyle demiştir 5 sene evvel Samsun’a geldiğimde benim yanımda en başta Trabzonlular var demiştir. Bende bugün bu onurlu yola çıkarken yanımda Trabzonluların olduğunu görüyorum. Bizim derdimiz ülkeyi bu karanlık gidişatından kurtarmak. Cumhuriyet Halk partisini umut yapmak. Dış politika sürünüyor insanlar yerlerde kalmış. İnsanlarımız rehin, çocuklarımız işsiz, öğretmenlerimiz atanamıyor, evlatlarımız zorla okullara yerleştiriliyor. Tarım gitmiş, 20 milyon dolarlık italaat var, hayvan üretici mahfolmuş, emekli geçinemiyor böyle bir durumda sosyal demokratların iktidara gelmesi için  her şey uygunken CHP umut olamıyor, ışık olamıyor.

BENİM AMACIMIZ ECEVİT % 47 Sİ'

Çünkü CHP’nin el freni çekilmiş. Ben bu CHP’nin el frenini indirmeye talibim. CHP’yi Türkiye’de umut yapmaya talibim. Aldığı oylara bakıyor daha neyimize yetmiyor diyorlar. Ben böyle bir başarıyı kabul etmiyorum. benim hedefim Ecevitim % 47 sidir. CHP'yi de Trabzon'u o şanlı günlerine döndüreceğim. Burası Cumhuriyet Halk partisinin kalesiydi. Ben bir Milletvekiline razı değilim. Tıpkı eski günlerde ki gibi CHP'nin kalesi olan Trabzon'u yeniden ayağa kaldıracağız.Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu ülkede bir diktatör var bu diktatörden kurtulmak istiyoruz. Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz, ekmek siyor, iş diyoruz, eş diyoruz.

img_3570.jpg

'TRABZON'DAN GENEL BAŞKAN'A SESLENİYORUM..'

Sizlerin hurunda soruyoruz tüzük mü büyük genel başkan mı? Tüzük büyük. Genel başkanlar gelir gider as olan tüzüktür. Tüzüğe göre mi genel başkan seçeceğiz, genel başkana göre mi tüzük yapacağız? Tüzüğe göre genel başkan seçeceğiz. Sayın genel başkana Trabzon'dan, Türkiye'nin uygarlıkların beşiği olan bir şehirden sesleniyorum. 4.madde tüzük komisyonunun oluşması, 5. madde genel başkanın seçimi, 6.madde tüzük değişikliği. Olmaz, yeni seçilen genel başkan tüzüğü istediği hale getirir. Örneğin derse ki ben bilim kültür platformunun sayısını 30'a çıkarıyorum. 30 milatının başkanı genel başkan olur.Bilim Kültür platformu danışma platformu olmalıdır. onun için diyorum ki gelin önce tüzüğü değiştirelim sonra genel başkanı değiştirelim. Ben netim.

NETİM DEDİ VE OLACAKLARI ANLATTI!

1 Belediye başaknalrı, milletvekilleri, herkes üyelerle ön seçim olacak. 

2 Blok listeyi rüyalarında görüyor artık onu yeniden kazandırmak istiyor. ben blok listeyi tarihin çöplüğüne göndereceğim. Tüm seçimler çarşaf liste ile olacak.

...TRABZONLU DA HORONU DİK OYNAR

5. madde beni genel başkan seçerseniz ki seçeceğine inanıyorum. Tüzüğe bir madde önerisinde bulunacağım. Önerim şudur bşr genel başkan ilk 2 seçimde genel başkan yapamazsa pazartesi sabahı istifa etmeli. Tayyip Erdoğan'a bu resti İnce çekmeyecek bu resti Cumhuriyet Halk Partisi çekecek. benden sonra ki genel başkanı da bağlayacak. Analar ne evlatlar doğurmuştur merak etmeyin bir yiğit delikanlı gelir bu partiyi genel başkan yapar. Ben bu millete hiç yalan söylemen tutarlı kararlı olacağım. diyarbakırda ne söylüyorsam Trabzon'da da onu söyleyeceğim. Samimi olacağım. Sizlerin desteğine ihtiyacım var ben siyasette dik duran bir adamım Trabzonlu da horonu dik oynar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset