Halilhodzic: Galibiyete ihtiyacımız var

Trabzonspor'un yarın akşam Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya geleceği Lokeren karşılaşması öncesi Teknik Direktör Vahid Halilhodzic basın toplantısı düzenledi..Hüseyin Avni Aker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında Halilhodzic, "Avrupa maçları

Halilhodzic: Galibiyete ihtiyacımız var

Trabzonspor'un yarın akşam Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya geleceği Lokeren karşılaşması öncesi Teknik Direktör Vahid Halilhodzic basın toplantısı düzenledi..

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında Halilhodzic, "Avrupa maçları herzaman zor maçlardır ve neler yapabileceğimizi söylemek zordur. Trabzonspor Avrupa kupasında devam etmek istiyorsa bu maçı kazanamak zorunda. Lokeren takımını tanıyoruz. 2-3 seneden beri iyi sezonlar geçiriyorlar çok hassas bir maç bizi bekliyor. Takımımın yeterli kapasite ve potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Geçen haftaki maç bize neşe kattı. Avrupa maçı çok farklı bu maçın hazırlılarına başladık. Yarın iyi bir maç bekliyorum, daha sonrada galibiyet" dedi.

Vahid Halilhodzic açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Trabzonspor gelişiyor. Geçen sefer kendimizi iyi segiledik. Ne tuhaftırki bir çok fırsatla karşı karşıya kaldık. Ama bitirme noktasında eksiklerimiz var. Takım gelişiyor. Bu gelişme süreci bitmiş değil. Bu gelişme sırasında bizi yavaşlatan sorunlar çıkabiliyor. Bizim çalışma tempomuza şeklimize adapte olamayan değişikliklere müdahale edeceğiz. Hızlı bir gelişime ulaşamadık. Takımın yüzde 80'i değişti. Oyuncuların hemen uyumu ve istediğini yansıtması kolay olmuyor. Yüzde 80'i değişmiş bir takımda kolektif sistemi oturtmak kolay olmuyor. Daha az zorluklar bekliyordum. Dediğim gibi bunda değişiklik göstermeyeceğim. Daha titiz çalışmaya devam edeceğim. Malesef geçen maçta yeterince taraftarımız yoktu. Maça gelen taraftarlar maç sırasında desteklesinler mi ıslıklasınlar mi kararsız kaldılar. Biz savaşı ilk 5 dakikada kazandık. Kalabalık olmayan taraftarımızda o andan itibaren desteklemeye başladı. Takım aslanlar gibi oynamaya başladı ve taraftar bizi destekledi. Orası çok önemli bir andı. 3 dakikalık bir panik oluştu. Ondan sonra oyuncularım bir tepki gösterdi. 2. golü atmak istediler. Bu ana çok önem veriyorum. Orada oyuncularımdan çok önemli mesaj aldım. Bu idmanlarada yansıdı, bir heyacan geldi. Ama herkesi bunun içinde tutamayız. 

Biliyorsunuz İspanya dünya şampiyonu olduğunda forvetsiz oynadılar. Bir takımı sahaya sunduğunuz zaman top sizde olmadığı zaman defans, top sizde olduğu zamanda hucum yapmanız lazım. Takımımın ve golcülerimin daha fazla gol atmasını bende isterim. Dünyada takımların ilk işi defanstır. İş defanstan başlar. Top bizde iken 6-7 forvetle oyunuyoruz. Orta kesmesi gereken oyuncu pas yapması gereken oyuncular var. Dün akşam şampiyonlar ligi örneği var. Bayern Roma maçından örnek vereceğim.

Roma'da bir oyuncu vardı. Hiç defans yapamadı. Defansif futbolda bir oyuncunun etkinliği Bayerne çok yaradı. 3-4 forvet oyuna koyabilirim ama onlar defans yapmasza kaybedersiniz. Varşoıva maçında çok pozisyona girdik ancak değerlendiremedik. Sahada çok forvet oyuncusunun olması maçı garanti altına almıyor. Sahadaki oyuncuların uyumu çok önemli. İleri dönük oyunda idmanlarda çok vakit sarfediyoruz.

Yarın galibiyete ihtiyacımız var. .Biliyorsunuz ki sakatlıklarla da mücadele ediyorum. Bu kadar aksilikle daha önce karşılaşmadım. Bunlarda kaza sonrası olan sakatlıklar. Sportif anlamda ençok sıkıntı yaşadığım anlar oldu. Bazı oyuncular oynamak istemedi. Bunu da ilk kez gördüm. Trabzonspor henüz hazır değil. Çalışmaya devam edeceğiz.

Trabzonspor'da Vahid hoca gelecek ve takım şampiyon olacak havaları oluşturuldu. Bana da şampiyon olacak bir takım oluşturuyoruz denildi. Avusturya'ya gittiğimizde ikinci lig takımı hazırlandığını gördüm. Biz on günde transferleri yaptık. Bu süre içinde hangi transferleri yapabilirsek onları yaptık. Biz iyi gidiyoruz. 3 maçımızı da kazanırsak o zaman  olumlu bir şeyler söyleyebilirim. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray şu anda  Trabzonspor'dan daha iyi, bunun tersini düşünüyor olabilirsiniz. Ama sezon sonuna kadar neler yaşarız bilmiyorum. Ama şunu bilinki ben sizden daha çok istekliyim. Bunu sahada çalışırken antrenmanlarda daha çok yansıtmalıyız. 

Türkiye'ye gelmeden bir defa cezalandırılmıştım ancak buraya geldiğimde 2 ceza aldım orada bir metre çizgiyi geçtiğim için ceza aldım. Hakemlerle anlaşamadığım için ellerimle yaptığım hareketleri yanlış anladılar. Orada ben yaşıyorum . Orada enerjimi takıma gönderiyorum. Geçtiğimiz maçtada ceza alabilirdim. Oyuncumun ayağının kırıldığını düşündüm. Ondan önce başka bir oyuncumun ağzından birşeyler çıkardığını gördüm. Ama daha dikkatli olmam gerekiyor. Çizgileri geçmemem gerekecek. 

Geçen maçta karşı takım hocasının bizim olduğumuz bölgeye geldiğini söylediler. O bu  nedenle cezalandırıldı mı? Burada bazı insanlar bunları abartmaya çalışıyor.

Biliyorsunuz geldiğiniz yerde çalışma kültürü oluşturmaya çalışırsınız. Bazı oyuncular buna adaptasyon sorunu yaşıyor. Benim isteklerim ve beklentilerim çok büyük. Malesef bazı oyuncular bunu kabullenemiyor. 27 oyuncu içerisinden sadece 2 oyuncuyu tanıyorum diyebilirim. Yavaş yavaş birbirimizi tanıyoruz. İdmanlarda Vahid Hocayı bağırarak görüyorsunuz. Bu bağırtı oyuncuları motive etmek için. Ama bazı oyuncular bunu azarlamak olarak algılıyor. O nedenle Aralık'ta bazı değişiklikler olabilir. 

Cardozo ve Yatabare'nin birlikte oynamasını çalışmanız gerekiyor. Hangi pozisyonlarda oynayacaklar arkalarında kim oynayacak. Bütün sistemi bunun üzerine kurmanız gerekecek. Top kaybettiklerinde neler yapacaklarını iyi çalışmaları gerekecek. Yarın birlikte oynayabilirler bunları idmanlarda çalışıyoruz. 

RONALDO VE MESSİ'Yİ ALMAK İSTEDİM

Ronaldo ve Messi birlikte oynayamazlar. İkiside birbirlerine top vermez. İkiside karakter olarak oynayamazlar. ikisi  de akılları ile oynadığı için birbirlerine pas vermezler. Modern futbolun geliştiği bu günlerde nadiren 4-4-2 görürsünüz. iki forveti yanyana koyduğunuzda bu iki oyuncunun birbirlerini çok iyi tanımaları gerekiyor. 

Ronaldo ve Mess'iyi almak istedim. Transfer listeme ikisinide yazdım daha sonra İbrahimovic'i yazdım. Maçtan önce iyi bir kavga ederler sonra oynarlar.

KAÇ YILLIK İMZA ATTI?

1+1 olarak anlaştım. Bu sürenin sonunda oturup konuşacağız. Kulübe karşı çok tuhaf  bir durumla karşı karşıyayım. Sizde dahil çok farklı bir bağınız var Trabzonspor'a karşı. Bununda hemen olmasını bekliyorsunuz. Bunu bir takımve takımdaşlık ruhunu oluşturursanız başarırsınız. 

TELEFONUMA TEKLİF GELDİ

Buraya gelmeden önce iki teklif geldi bana. Telefonuma iki teklif geldi. Teklifler şuan aldığım miktarın üç katı. Ben bu sene bir şey yapmaya oluşturmaya çalışacağım. ama baktım ki imkansız o zaman giderim. Bende Trabzonspor'un şampiyon olmasını isterim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor