Haber61'in ajandası

AK PARTİ’NİN YENİ İL BAŞKANI KİM OLACAK?Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse AK Parti’nin yeni kadrosu Ekim ayında şekillenecek. Yeni Genel Başkan ile yoluna devam edecek olan AK Parti’nin siyasi yapılanmasının nasıl olacağını bu süreçte

Haber61'in ajandası

AK PARTİ’NİN YENİ İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse AK Parti’nin yeni kadrosu Ekim ayında şekillenecek. Yeni Genel Başkan ile yoluna devam edecek olan AK Parti’nin siyasi yapılanmasının nasıl olacağını bu süreçte görmek mümkün olacak .Şimdiden kulisler de her plan masaya yatırılmaya başladı bile .Erdoğan seçimleri kazanıp  köşke çıkarsa Recep Tayyip Erdoğan’sız AK Parti’nin ilk ciddi sınavı 2015 Genel seçimlerinde yaşanacak.

AK Parti’nin bu süreçteki dengeleri partinin kaderini belirleyecek. Trabzon cephesinden baktığımız da ise işlerin biraz daha karışık olduğunu görmek mümkün. AK Parti Trabzon’da ilk adımı yeni il başkanı ve ilçe başkanlarını tespit etmekle başlayacak.2015 Genel seçimlerinde yol haritasını Milletvekili adayı olarak belirleyen mevcut il başkanı Dr.Adnan Günnar Ekim ayındaki kongrede yeniden aday olmayacak. Günnar’ın yerine şimdilik öne çıkan iki isim var. Biri Ergin Aydın diğeri Av. Salih Cora. Bakalım bu iki isme yeni isimler eklenir mi?

TRABZON’DA ANKET SONUÇLARINA GÖRE KİM ÖNDE? 2.SAYFADA

TRABZON’DA ANKET SONUÇLARINA GÖRE KİM ÖNDE?

Türkiye 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken sık sık kamu oyu yoklamaları yapılıyor. Araştırma şirketlerinin büyük çoğunluğunun açıkladığı sonuçlarda Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan önde görünüyor. Bir kaç araştırma şirketinde ise Ekmeleddin İhsanoğlu birinci çıkıyor. Selahattin Demirtaş ise genelde üçüncü sırada  yer alıyor.

 AK Parti  Genel Merkezi aralarında Trabzon’unda olduğu 34 ilde çok geniş kapsamlı bir anket çalışması yaptırdı. Anket sonuçları önceki gün Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’la paylaşıldı. Trabzon anketi hem Genel Merkezi hem de Başbakan Erdoğan’ı oldukça memnun ediyor. Anketlere göre Erdoğan’ın Trabzon’dan alacağı oy oranı yüzde 70 bandına yaklaşmış durumda

 KADIN CİNAYETLERİNE TRABZON’DAN TEPKİ 3.SAYFADA

 KADIN CİNAYETLERİNE TRABZON’DAN TEPKİ

Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği'nin de aralarında bulunduğu 145 kadın derneği tarafından imzalanan ortak metinle “kadın cinayetlerine” tepki gösterildi. Açıklamada devletin ve hükümetin kadın cinayetlerini önleme noktasında yetersiz kaldığı vurgulanarak "Kadın cinayetlerine karşı isyanımızı haykırmak için ev işi, çocuk bakımı dayatmalarına kulak asmadan sokaklara çıkıyoruz! Meclisin olağanüstü toplanması için ses çıkarıyoruz.

 Devlet, kadın cinayetlerini gündeme almayan ve etkili mücadele yöntemleri kurmayan yasama ve yürütmesi ile, haksız tahrik indirimleri ile, erkeklere "teşvikler" sunan yargısı ile kadın cinayetlerinden sorumludur” ifadelerine yer verildi. KARKAD-DER Başkanı Nilüfer Akgün  ise Trabzon ve bölgemizde kadına yönelik şiddet noktasında uyarılarda bulunarak boşanma sebeplerinin önemli maddesi olarak şiddet gösterdi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA BÜYÜK ŞOK 4.SAYFADA

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA BÜYÜK ŞOK

Yüz binlerce belediye çalışanının görev yeri bir gecede değişebilecek. Belediyelerin yaptığı kulisle sessiz sedasız kabul edilen ve torba yasaya eklenen düzenlemeye göre, 120 gün içinde belediyeler istedikleri personelin görev yerini değiştirebilecek. “Taşeron yasası çıkıyor, çalışanlarımızı işten çıkarmak zorunda kalacağız” diye kulis yapan belediyelerin temaslarının sonucunda böyle bir düzenleme yapıldığı belirtiliyor.

 Uygulama, belediyeler, belediye iktisadi işletmeleri ve il özel idarelerinde çalışan yüzbinlerce çalışanı yakından ilgilendiriyor. Torba yasada yer alan taşeron hükümleri nedeniyle kendilerinin zorlanacağını belirten belediyeler, “Bu düzenlemeden sonra işten çıkarmalar başlar” görüşünü dile getirdi. Bilgi veren bir yetkili de, “Belediyeler çalışanlarla ilgili yer değiştirme hakkını sınırsız olarak talep ediyordu. Bürokrasinin çalışmasıyla bu süre 120 günle sınırlandı” dedi.

HELAL OLSUN TAYYİP KARDEŞIM..! 5.sayfada

HELAL OLSUN TAYYİP KARDEŞIM..!

AK Parti Trabzon eski milletvekili Asım Aykan Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın son grup toplantısı ile duygularını  kişisel facebook  sayfasından “Helal olsun Tayyip Kardeşim” başlığı ile paylaştı. İşte Aykan’ın kardeşim dediği Başbakan Erdoğan’la ilgili paylaşımı: “30 yıllık beraber yürüdüğümüz bu dava yolculuğunun ülkemize kazandırdığı tarihi hamlelerden dolayı yüce rabbime hamdediyorum. Siyasi tarihimizin en omurgalı, en çalışkan ve en kararlı dava adamlarından biri olan kardeşimize inşallah yeni seçilecek görevinde başarılar diliyorum”

TRABZONSPOR MUHABİRLERİNİN MESAJ İSYANI 6.SAYFADA

TRABZONSPOR MUHABİRLERİNİN MESAJ İSYANI

Avusturya kampında Trabzonspor’u takip eden muhabir arkadaşlarımız en takımla ilgili tüm gelişmeleri okurları ile paylaşmaya devam ediyor .Haber 61 ekibi adına Emrah Paça arkadaşımızda tüm gelişmeleri sıcağı-sıcağını aktarıyor .Emrah arkadaşımızla birlikte kampı takip eden Trabzonspor muhabirlerinin sanal ortamdan mesajları ise binlerce Trabzonspor taraftarını meraklandırıyor.

 “Acaba transfer var mı “ şeklinde diye her gün mesaj alan Trabzonspor muhabirleri adına Yunus Emre Sel facebok’tan düşüncelerini şöyle paylaşmış:”Transfer var mı diye mesaj atan arkadaşlarım abilerim sakın sizi görmezden geldiğimi düsünmeyin bu dönem transferle ilgili bir şey yazmama kararı aldım. Çünkü almayan değil yazan suçlu oluyor”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset