Boğulan çocuk için eylem

TRABZON'un Araklı İlçesi'nde, hidroelektrik santrali yapımı sırasında dere üzerinde oluşturulan dinlendirme göletinde boğulan 17 yaşındaki Ali Şahin’ in yakınları ve köy sakinleri, çevrede güvenlik önlemi almadığını iddia ettikleri HES firmasını protesto

Boğulan çocuk için eylem
TRABZON'un Araklı İlçesi'nde, hidroelektrik santrali yapımı sırasında dere üzerinde oluşturulan dinlendirme göletinde boğulan 17 yaşındaki Ali Şahin’ in yakınları ve köy sakinleri, çevrede güvenlik önlemi almadığını iddia ettikleri HES firmasını protesto etti.
 
Çukurçayır Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde dere üzerindeki gölete giren Ali Şahin'in, boğulma tehlikesi geçirmesi, ardından da hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmesi, bölgede tepkilere neden oldu. Yüceyurt Enerji Üretim A.Ş.'nin işlettiği Araklı 1 hidroelektrik santraline ait göletin bulunduğu alanda öğle saatlerinde bir araya gelen mahalle sakinleri, yeterli güvenlik önlemleri almamakla suçladıkları HES firmasını protesto etti. Göletin çevresini tellerle kapatmamakla suçladıkları firmanın ihmalinin Ali Şahin' in ölümüne neden olduğunu iddia eden yaklaşık 100 kişi, ‘HES’e hayır’, ‘Kahrolsun HES’ler yaşasın Ali’ler’ sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.
 
HİÇBİR ÖNLEM ALINMAMIŞ
 
Mahalle sakinlerinden Ali Osman Artan, olayın ardından yaklaşık 4 saat sonra gölettin çevresinin firma yetkililerince dikenli tellerle çevrildiğini ileri sürerek, “HES firması herhangi bir önlem almamış. Yeterince tel örgüleriyle sarılmamış alanı geçen 17 yaşındaki genç kardeşimiz yaklaşık 2 metre derinliğindeki gölette boğuldu. Buradaki tehlikeyi daha önce firma yetkililerine duyurduk ama herhangi bir önlem alınmadı. Önlem alınmadığı gibi havuzun tahliye vanaları da çalışmıyor. Firmanın güvenlik görevlisi ve bekçisi de yok. Olaydan sonra saat 16.00 sıralarında geldiler, hiçbir şey olmamış gibi tel çektiler. Sonuçta bizim canımız yandı. Hukuki yollara başvuracağız” dedi.
 
İPLE BAĞLI OLARAK SUYA ATLADIK AMA KURTARAMADIK
 
Boğulma olayına tanıklık eden ve Ali Şahin'i kurtarmak için suya atladığını anlatan akrabası Sinan Şahin de, “ Yüzmek için daha önce buraya gelenler oluyordu.  Çevrede gerekli önlemler alınmamış. Boğulma olayı sırasında ben de suya atladım ama göletin altı çok çamurlu. Bataklık sizi aşağı çekiyor. İple bağlı olarak suya atladık ama kurtaramadık. Bekçi de yok, önlem de. Bu telleri de yeni çektiler” diye konuştu. 
 
AZRAİL’İ KOYMUŞLAR KÖYÜMÜZÜN ORTASINA
 
Olayda hayatını kaybeden Ali Şahin’in babaannesi Havva Şahin ise, gözyaşları içerisinde firma yetkililerine sitemde bulundu, “Buranın kapısı yok, bekçisi yok. Getirmiş Azrail’i koymuşlar köyümüzün ortasına. Burası kapanmalı. Bu kadar ihmal olur mu? İçimiz yanıyor. Ali’nin suçu neydi?” diye yakındı.
 
GÖRÜNTÜLERDE YARDIM ÇIĞLIĞI
 
Bu arada Ali Şahin’in kurtarılması için yapılanlar da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Şahin’in arkadaşlarının yardım çığlıkları ile kurtarma çalışmasına katılan başka bir kişinin de boğulma tehlikesi yaşaması görüntülere yansıdı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler