1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon, Çay Sektörü Analiz Çalıştayı düzenledi!
Trabzon, Çay Sektörü Analiz Çalıştayı düzenledi!

Trabzon, Çay Sektörü Analiz Çalıştayı düzenledi!

TEAWAY projesi kapsamında Trabzon'da düzenlenen Çay Sektör Analiz Çalıştayı’na kurum temsilcileri ile özel firma sahipleri katıldı.

A+A-

Bölgenin önemli tarımsal faaliyetleri içinde büyük bir yer tutan, bunun yanında sanayisinin de istihdama hatırı sayılı katkı sağladığı, üretimde Türkiye'nin dünya 5’incisi olduğu çay sektöründe ihracatta da aynı başarıyı göstermesi için Trabzon'da çalıştay düzenlendi.

Çalıştayda Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Başkanı Yavuz Selim Çakıroğlu da hazır bulundu.

cay1-027.jpg

Teaway projesinin tanıtımı ile başlayan çalıştayda çay sektörünün sorunları, mevcut ve hedef yurt dışı Pazar analizi, sektörün eğitim ve danışmanlık ihtiyaçları, Swot analizi ve çözüm önerileri ile TKDK, KKYDP Destekleri ve URGE Programı hakkında bilgiler aktarıldı, sorular cevaplandırıldı.

ABİGEM Direktörü Ali Rıza Kul kurumlar ve firmalarla birlikte analiz çalışması yaptıklarını, burada ve sahada yapılan analiz çalışmaları sonucunda çay analiz raporunun oluşturulacağını ve buna göre Teaway projesi kapsamında eğitim ve danışmanlık hizmeti verilebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum